Φιλίες που άφησαν εποχή στον χώρο της μόδας!

O χώρος της μόδας είναι λαμπερός, γεμάτος διάσημα πρόσωπα, μερικά από τα οποία δημιούργησαν φιλίες που άφησαν εποχή! Σήμερα θα κάνουμε ένα retro αφιέρωμα σε πρόσωπα που αγαπάμε στην μόδα και ίσως δεν ήξερες ότι είναι ή ήταν κολλητοί φίλοι!

Hubert de Givenchy και Audrey Hepburn

Στην πρώτη τους συνάντηση ο Givenchy νόμιζε ότι θα συνατήσει την Katherine Ηepburn αλλά τελικά εμφανίστηκε η τότε άσημη Audrey,  ο Hubert απογοητεύτηκε, αλλά δεν το έδειξε. Όλοι ξέρουμε πια ότι τα πήγαν πολύ καλά, είχαν ιδιαίτερη χημεία τελικά έγραψαν ιστορία. Μία απόδειξη ότι  celebrities κάνουν διάσημους τους σχεδιαστές και οι σχεδιαστές κάνουν τους celebrities, είδωλα.

Karl Lagerfeld- Carine Roitfeld

H αγαπημένη φίλη του εμβληματικού σχεδιαστή η Carine με την οποία δημιούργησαν αναρίθμητα editorials, και καμπάνιες,  με πιο διάσημη κοινή δουλειά τους την έκδοση του βιβλίου “The little black jacket”. Μαζί,  ήταν η επιτομή του Parisian chic.

Loulou de La Falaise, Βetty Cartoux και Yves Saint Laurent

Μούσες τους αλλά και αγαπημένες του φίλες από τα τέλη του 60 δημιούργησαν μαζί συλλογές ταξίδεψαν και ήταν μέχρι τέλος μία παρέα με απόλυτο style!Oι δύο αυτές γυναίκες είναι ακόμη και σήμερα fashion icons κάτι που ο Yves είχε δει με την πρώτη ματιά.

Madonna και Jean Paul Gaultier

Εκείνος σχεδίασε για εκείνη το πιο διάσημο ρούχο που φορέθηκε ποτέ σε παγκόσμια τουρνέ, το κώνος- σουτιέν- κορσές. Εκείνη συνεχίζει να τον μπιστεύεται στις εμφανίσεις της και είναι ακόμη αχώριστοι!

John Galliano  και Kate Moss

Γνωρίστηκαν στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 όταν και οι δυο ήταν άγνωστοι και στο χώρο της μόδας και στο ευρύ κοινό. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν και είναι στενοί φίλοι ενώ φυσικά ο Galliano σχεδίασε και το νυφικό της, μία φιλία που ξεχωρίζει στον χώρο της μόδας.

Naomi Campbell και Azzedine Alaia

Η Naomi γνώρισε τον Azzedine, όταν ήταν 16 ετών. Ήταν τόσο μικρούλα,  που ο σχεδιαστής ένιωσε την ανάγκη να τη φροντίσει και την προσκάλεσε να μείνει μαζί του στο σπίτι του, αντί για κάποιο ξενοδοχείο που συνήθως μένουν τα μοντέλα κατά τη διάρκεια των castings.  Δεν είναι λοιπόν περίεργο που είναι το πατρικό πρότυπο της Naomi,  η οποία έως σήμερα  από ότι λένε, τον φωνάζει “papa”.

Steven Meisel και Linda Evangelista

Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’90 που τα super models μεσουρανούσαν, δημιουργήθηκε μια δυνατή φιλία που κρατάει ως σήμερα. Οι δουλειές τους, έχουν μείνει στην ανθολογία της παγκόσμιας μόδας και η Linda έχει δηλώσει ότι νιώθει απόλυτα ασφαλής όταν την φωτογραφίζει ο Steven!

Read More

And More