Γιατί πρέπει να φοράμε το σουτιέν μας όσο δουλεύουμε από το σπίτι!

Βιώνουμε μια τεράστια αλλαγή που έχει επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα και την καθημερινότητα μας. Εξαιτίας της πανδημίας μένουμε σπίτι και ξαφνικά περνάμε όλο μας τον χρόνο μέσα σε αυτό, ενώ κάποιες από εμάς ζουν μία πολύ σημαντική επαγγελματική αλλαγή: εργάζονται, πλέον, από το σπίτι.


Όσο φεύγαμε για να εργαστούμε εκτός σπιτιού, υπήρχε μία ρουτίνα ετοιμασίας με μακιγιάζ, ρούχα κλπ, που τώρα έχει εκλείψει. Οι περισσότερες, πλέον, ίσως έχουν καθιερώσει ένα πιο χαλαρό look όση ώρα εργάζονται από το σπίτι, με φόρμες, κολάν, χαλαρές μπλούζες, και χωρίς… σουτιέν!

Ναι, η καθημερινότητα μας άλλαξε. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε μερικές βασικές κινήσεις που μας τονώνουν την αυτοπεποίθηση και μας βοηθάνε σε βάθος χρόνου. Μία από αυτές, λοιπόν, είναι και το να φοράμε κάθε μέρα το σουτιέν μας!

Οι ειδικοί προειδοποιούν: αν περάσει μεγάλο διάστημα χωρίς σουτιέν, θα χαλαρώσει η περιοχή του στήθους και ανάλογα την σφριγηλότατη ίσως υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην περιοχή με χαλαρότητα και χάσιμο της ελαστικότητας.

Επίσης ένα, άλλο βασικό στοιχείο είναι ότι οι χώροι που δουλεύουμε στο σπίτι δεν έχουν τις προδιαγραφές γραφείου, με αποτέλεσμα να σκύβουμε ίσως περισσότερο αν δουλεύουμε στον καναπέ και να μην έχουμε την σωστή στάση σώματος, κάτι που θα επιδεινώσει τα αποτελέσματα, αν δεν προστατεύουμε το στήθος μας με ένα σουτιέν.

Τέλος, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καλό είναι να μην καταργούμε την παλιά μας ρουτίνα τελείως, για ψυχολογικούς (κυρίως) λόγους. Έτσι, η πρωινή κίνηση που φοράμε το σουτιέν μας είναι κάτι, φίλη μου, που, όχι μόνο, θα μας προστατέψει αλλά θα μας χαρίσει και μία ωραία αίσθηση.

 

Read More

And More