Η Google θα μπορεί πλέον να σου βρει το ρούχο που θέλεις να αποκτήσεις

Η Google κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή, ως μέρος του Google Lens, που διευκολύνει στον εντοπισμό ρούχων και αξεσουάρ σε real time. Για να γίνω πιο σαφής, με αυτό το app που ονομάζεται “Style Match”, θα μπορείς να φωτογραφίζεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φορούν άλλοι άνθρωποι και που φυσικά έχουν κεντρίσει το στιλιστικό σου ενδιαφέρον, να περνάς τη φωτό στην εφαρμογή κι εκείνη να σου βγάζει αποτελέσματα σχετικά με το που μπορείς να βρεις και να αγοράσεις ακριβώς το ίδιο ή και παρόμοιο.

Θα σου το πω ακόμα πιο αναλυτικά! Περπατάς στο δρόμο, βλέπεις ένα τέλειο φόρεμα που φοράει μια άλλη γυναίκα, το τραβάς το φωτογραφία (διακριτικά πάντα) και η εφαρμογή θα σου λέει που μπορείς να το βρεις. Το ίδιο ακριβώς όμως, κάνει και με τα έπιπλα. Αν λοιπόν, έχεις πάει επίσκεψη σε κάποιο σπίτι και ντρέπεσαι να ρωτήσεις από ποιο κατάστημα είναι η πολυθρόνα του σαλονιού, απλά κάνε ένα κλικ με τη φωτογραφική σου μηχανή και το Google θα σου πει άμεσα. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε τηλέφωνα Android και Google Assistant.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι η Kim Kardashian ένα χρόνο πριν, δημιούργησε το “Screenshop”, ένα παρόμοιο app με αυτό της Google. Αυτό το ισχυρό “εργαλείο” μπορεί να εντοπίσει το brand και την τιμή του κάθε είδους (ρούχα ή αξεσουάρ), μέσα από μια φωτογραφία ή ένα screenshot. Για παράδειγμα: χαζεύεις στο pinterest και βλέπεις μια φωτό με κάτι υπέρ-φανταστικά πέδιλα. Κάνεις ένα screenshot, περνάς τη φωτό στην εφαρμογή και αυτή σου λέει που θα τα βρεις και πόσο κοστίζουν. “Νομίζω ότι αυτή η εφαρμογή είναι επαναστατική”, είχε δήλωσει η ίδια η Kim.

Read More

And More