Hermes, Prada, Armani, Lagerfeld, McCartney! Tι κάνουν οι οίκοι μόδας για τους Ολυμπιακούς αγώνες;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα. Όλα τα βλέμματα από όλον τον κόσμο είναι στραμμένα επάνω στην πόλη που τους διοργανώνει. Φέτος είναι το Λονδίνο το οποίο προετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Ακόμη θυμάμαι τους κλειστούς δρόμους και τα έργα να μοιάζουν ατελείωτα… αλλά αφού τα καταφέραμε εμείς σίγουρα μπορούν και οι υπόλοιποι. Η τελετή έναρξης στην Αθήνα ακόμη μου είναι αποτυπωμένη στο μυαλό!

Με αφορμή το αθλητικό αυτό γεγονός που γεννήθηκε στη χώρα μας όλο και κάπου πέφτει το μάτι σε ονόματα σχεδιαστών μόδας που αποφασίζουν να επιμεληθούν τις στολές κάποιας αποστολής. Πόσο ενδιαφέρον είναι να βλέπεις ένα σχεδιαστή μόδας να υποστηρίζει τη γενέτηρά του φτιάχνοντας σορτσάκια, κολάν κι άλλα αθλητικά είδη για την αποστολή της χώρας του!

Αυτό θα πει είμαστε ομάδα αλλά -οκ θα πω το ένοχο μυστικό μου- ζηλεύω απόλυτα την αποστολή της Γαλλίας για το αγώνισμα της Ιππασίας που θα φοράει total Hermes φορεσιές. Πόσο chic! Aς ξεπεράσω τη ζήλεια μου που δεν μπορώ να ιππεύσω ούτε παπάκι σε νησί κι ας ασχοληθώ με όλους αυτούς που έβαλαν το ταλέντο τους και την υψηλή αισθητική τους στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν δούμε τους οίκους που θα μείνουν στην ιστορία με τις στολές τους να σου πω πως το “παρών” θα δώσουν πολλά πρόσωπα από τον κόσμο της μόδας όπως η Kate Moss και η Naomi Campbell… ενώ η Victoria Beckham τελικά συμφώνησε για μια μοναδική εμφάνιση με τις Spice Girls.

Φυσικά όλο και περισσότεροι οίκοι ανοίγουν boutique με σκοπό να επωφεληθούν από τον έντονο τουρισμό όπως έκανε ο οίκος Chanel αλλά και αλυσίδες καταστημάτων όπως τα H&M. Xαμός σου λέω θα γίνεται στο Λονδίνο!

Ο Karl Lagerfeld δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη διοργάνωση σχεδιάζοντας μια σειρά από ρούχα με πηγή έμπνευσης, τί άλλο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σειρά δεν θα ντύσει την αποστολή κάποιας χώρας αλλά πωλείται αποκλειστικά στο πολυκατάστημα Selfridges. O Lagerfeld βρέθηκε στο χώρο και μαζί του πήγαν και πολλοί επώνυμοι. Η σειρά λέγεται Team Karl.

Αυτή που δεν με εξέπληξε όταν έμαθα πως θα ντύσει όλη την Αγγλική αποστολή στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες ήταν η Stella McCartney η οποία ήδη έχει μεγάλη εμπειρία στα αθλητικά είδη και ρούχα. Η ίδια δήλωσε πως την συνεπήρε η δημιουργία της συγκεκριμένης συλλογής και πως νιώθει διπλή συγκίνηση που πρόκειται για τη χώρα της. Η ίδια σχεδίασε επίσης τη σειρά Village Wear η οποία μπορεί να αγοραστεί κι από τους φανατικούς της διοργάνωσης.

Ο Giorgio Armani συμμετέχει με τα ρούχα της εθνικής Iταλίας όπου κι αυτός γνωρίζει καλά το χώρο της αθλητικής ένδυσης αφού έχει την σειρά ΕΑ7 Αrmani Sportswear.

O oίκος Prada σπονσοράρει την εθνική ομάδα ιστιοπλοίας της Ιταλίας και η Muccia Prada αναλαμβάνει τις στολές τους με το μπλε να επικρατεί της σειράς και να κερδίζει στις προτιμήσειςσε σύγκριση με τις στολές της Stella McCartney.

Ενώ ο οίκος Salvatore Ferragamo θα ντύσει την αποστολή της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο. Τα ρούχα είναι αρκετά κομψά και σε τίποτα δεν προδίδουν αθλητικές φορεσιές.

Tην αποστολή της Αμερικής δεν θα μπορούσε να ντύσει κάποιος άλλος εκτός του οίκου Ralph Lauren που κι αυτός κινήθηκε στην άσπρη – μπλε διχρωμία.

Για το τέλος σου κράτησα το αγαπημένο μου, που δεν είναι άλλο από τα σακάκια που θα φορέσει η αποστολή της Γαλλίας για το αγώνισμα της ιππασίας. Ο οίκος Hermes που είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τα άλογα και την ιππασία αποφάσισε για πρώτη φορά να δώσει το στίγμα του και περιμένω με αγωνία να δω τις δημιουργίες που ετοίμασε.

Ακόμη λοιπόν κι αν δεν είσαι φανατική των Ολυμπιακών Αγώνων αξίζει να πάρεις μία γεύση μόνο και μόνο για τις στολές με επώνυμη υπογραφή. So in fashion!

Read More

And More