Τι “μηνύματα” στέλνεις με το χρώμα που φοράς περισσότερο…

Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Ποιο είναι αυτό που προτιμάς να φοράς περισσότερο; Δεν έχεις καταλάβει; Ε τότε άνοιξε την ντουλάπα σου, κοίταξε προσεκτικά το εσωτερικό της και δες ποιο είναι το χρώμα που υπερτερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το δικό μου για παράδειγμα είναι το μαύρο. Πόσο κλισέ! Για αυτό κιόλας η μαμά μου παρομοιάζει την ντουλάπα μου, ως “η ντουλάπα του Ζορό”. Και αναρωτιέσαι τώρα “Τι σημασία έχουν όλα αυτά;”. Φυσικά και έχουν αγαπητή μου αναγνώστρια. Το αγαπημένο σου χρώμα και αυτό που επιλέγεις να φοράς και να ψωνίζεις περισσότερο από κάποια άλλα, συμβολίζει πολλά και έχει ακόμα περισσότερα να πει για την προσωπικότητά σου. Ενδιαφέρον ε;

Σήμερα λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε ένα μάθημα χρωματολογίας. Βρήκαμε τι συμβολίζουν και τι σημαίνουν έντεκα από τα πιο βασικά χρώματα, καθώς και σε ποιες περιστάσεις είναι ιδανικό να τα φοράς. Πάμε λοιπόν προς τα κάτω για να αναλύσουμε τη χρωματική παλέτα.

 

Κόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα που συμβολίζει την ενέργεια, το δυναμισμό και το πάθος. Θέλεις να ξεχωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος; Τόλμησε να το φορέσεις από την κορυφή ως τα νύχια και δημιούργησε ένα τολμηρό και στιλάτο αποτέλεσμα. Εξάλλου το total red look είναι μια από τις αγαπημένες τάσεις φέτος.

 

Ροζ

Το ροζ είναι ένα θηλυκό, ρομαντικό και “στοργικό” χρώμα. Πρόκειται για μια ήπια εκδοχή του κόκκινου, και αντιπροσωπεύει τη συμπόνια, την καλλιέργεια και την άνευ όρων αγάπη. Είναι επίσης ένα χρώμα αρκετά “χαλαρωτικό” αν το επιλέξεις στην απαλή εκδοχή του. Εάν έχεις κάποια φιλική συνάντηση ή ένα ραντεβού, επέλεξε το ροζ χρώμα γιατί βγάζει κάτι οικείο και φιλικό.

 

Πορτοκαλί

Το πορτοκάλι είναι το χρώμα που συνδέεται με τη ζεστασιά, τη φιλοδοξία, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια. Εάν φοράς πορτοκαλί, τότε κατά πάσα πιθανότητα είσαι πάρτι animal. Αυτό το χρώμα έχει την ικανότητα να καλυτερεύει τη διάθεση και την ψυχολογία όταν το φοράμε.

 

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι το χρώμα της ευτυχίας και της χαράς, και μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση (σκέψου τα post it που είναι κατά βάση σε κίτρινο χρώμα). Το χρώμα αυτό είναι ιδανικό για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ενέργειας και της διάθεσης. Είχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά; Πρόσθεσε λίγο κίτρινο στο look σου για να καλυτερεύσεις τη διάθεσή σου.

 

Πράσινο

Το πράσινο συνδέεται με τη φύση, τον πλούτο, τη γενναιοδωρία και την αναζωογόνηση. Αποπνέει ένα ιδιαίτερο στιλ και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικό για κάθε περίσταση. Σκέψου ότι είναι τέλειο και σε sporty style, αλλά και σε ένα lux ντύσιμο.

 

Μπλε

Το μπλε αναγνωρίζεται συχνά ως το χρώμα της νοημοσύνης, της πίστης, της ειρήνης και της εμπιστοσύνης. Είναι υπέροχο να το φορέσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά ή σε μια σημαντική συνάντηση, καθώς αντιπροσωπεύει την ηρεμία και την επιτυχία.

 

Μοβ

Το μοβ είναι το χρώμα της φαντασίας και της πνευματικότητας. Δείχνει τη δημιουργικότητα, την αγάπη για τις τέχνες, την πολυπλοκότητα και ακόμη και την αίσθηση του πλούτου. Το 2018 έχει την τιμητική του, μιας και χαρακτηρίστηκε ως το χρώμα της χρονιάς.

 

Καφέ

Το καφέ είναι ένα χρώμα που σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα και αξιοπιστία. Λόγω του ότι είναι αρκετά ουδέτερο, είναι ιδανικό για meetings στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς δεν αποσπά την προσοχή ούτε υπονοεί κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα.

 

Λευκό

Το λευκό χαρακτηρίζεται συχνά ως το χρώμα της “καθαριότητας” και της αθωότητας. Προκαλεί μια αίσθηση αρμονίας και ισορροπίας και μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει όποιον το φοράει.

 

Γκρι

Δεν είναι ούτε λευκό, ούτε μαύρο. Είναι κάπου στη μέση και για αυτό θεωρείται το χρώμα της ισορροπίας και της ηρεμίας. Θεωρείται το ίδιο ουδέτερο με το καφέ και δεν τραβάει την προσοχή, όταν δεν το θέλεις.

 

Μαύρο

Το μαύρο είναι το πιο μυστηριώδες και “safe” χρώμα από όλα τα υπόλοιπα. Η σκοτεινή του απόχρωση αποπνέει κομψότητα, πολυτέλεια και δυναμισμό. Τα πιο διαχρονικά κομμάτια στην ντουλάπα μας είναι μαύρα, όπως το μαύρο κοστούμι, το little black dress, ένα ζευγάρι μαύρες κλασικές γόβες.

Read More

And More