Η Chanel μας παρουσίασε μία μοναδική συλλογή

‘’Λατρεύω τις αντιθέσεις, οπότε για τα πιο ογκώδη χειμωνιάτικα κομμάτια, ήθελα ένα μικρό χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στις στιγμές που ζούμε, αλλά ήθελα κάτι ζεστό, ζωντανό. Φαντάστηκα τα μοντέλα να κάνουν μια παράσταση για τους εαυτούς τους, πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο, διασταυρώνοντας ο ένας τον άλλον σε σκάλες, συσσωρεύοντας τα παλτά τους στο βεστιάριο και ανεβαίνοντας στον επόμενο όροφο για να αλλάξουν. Σκέφτηκα τις συμβουλές που ο Karl θα μου έλεγε, πριν από πολύ καιρό” λέει η Virginie Viard που περιγράφει την ατμόσφαιρα του CHANEL Fall-Winter 2021/22. «Έτσι, αποφάσισα να πάω στο Castel. Μου αρέσει πάρα πολύ το Castel για τα πολλά σαλόνια του, τη σπειροειδή σκάλα, το μπαρ του, το ταξίδι σε αυτόν τον χώρο, το στιλ του σπιτιού  όπου τα μοντέλα μπορούν να αλλάξουν, να ντυθουν να κάνουν το μακιγιάζ τους μαζί και να διασκεδάσουν όπως μια νύχτα κοριτσιών. Είναι πολύ αισθησιακό.’’

 

 

Στην νέα συλλογή ανακαλύπτουμε κομμάτια μοναδικά: Ένα μακρύ παλτό τουίντ με μοτίβο chevron αποκαλύπτει γυμνά πόδια που φοράνε ογκώδεις μπότες σε μαύρη γούνα, ένα κοστούμι από μαύρο τουίντ με μικρές πινελιές σε μπλε lurex είναι διακοσμημένο με λεπτές τιράντες σε μαργαριτάρια και στρώματα από κολιέ sautoir. Ένα άσπρο παλτό με επένδυση από faux fur, συνδυάζεται με δίχρωμες μπότες τύπου “down jacket’’,  που αφήνουν ένα ζευγάρι ασημένια τακούνια μποτάκια να χορέψουν. Οι σαλοπέτες κεντημένες με κόκκινα και μπλε μοτίβα, ή σε φούξια τουίντ, φοριούνται με σανδάλια διακοσμημένες με καμέλια, ενώ οι λεπτές μπλούζες σε σιφόν ή κρέπ de Chine συνδυάζονται με κομμάτια εμπνευσμένα από χειμερινά αθλητικά είδη.

 

 

 

 «Αυτή η συλλογή είναι ένας συνδυασμός δύο επιρροών: η ατμόσφαιρα των διακοπών σκι, που λατρεύω, και μια ιδέα από το κομψό Παρίσι της δεκαετία του 1970 έως τώρα». Πλατφόρμες μπαλέτου, μίνι φουλάρια με στράς που φοριούνται σαν κολιέ, μαύρο πουκάμισο με λευκό γιακά και μανσέτες κάτω από ένα πολύτιμο κοστούμι σε ναυτικό lurex, ένα φούτερ από τουίντ πάνω από ένα πλεκτό διακοσμημένο με ιριδίζοντα νήματα, ήταν επίσης κομμάτια που ξεχώρισαν στο catwalk.

«Σήμερα μερικές από αυτές τις σιλουέτες με κάνει να σκεφτώ τη γοητεία της Stella Tennant, τον τρόπο που φορούσε ορισμένα κομμάτια, ήταν τόσο Chanel’’ ολοκληρώνει η Viard που για μία ακόμη φορά υπογράφει μία μοναδική συλλογή!

Δες ολο το show:

 

               

 

Read More

And More