“I feel blue”: Μια νέα έκθεση προς τιμήν του Christian Dior

Για να γιορτάσει την 70ή επέτειό του, ο οίκος Dior κατέλαβε τη Galeries Lafayette με την έκθεση “I feel blue”. Έτσι θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει εκπληκτικές Couture δημιουργίες κυρίως σε αποχρώσεις του μπλε (για αυτό το λόγο ονομάζεται έτσι η έκθεση), αλλά και να αγοράσει limited edition κομμάτια.

Ο Christian Dior άνοιξε τον ομώνυμο οίκο του το 1947. Την πρώτη κιόλας χρονιά έδειξε μια συλλογή couture και ξεκίνησε το πρώτο του άρωμα, το θρυλικό Miss Dior. Εβδομήντα χρόνια αργότερα, ο γαλλικός οίκος αποτίει φόρο τιμής στον σχεδιαστή και στο αγαπημένο του χρώμα μέσα από την ολοκαίνουργια έκθεση Blue Feel στο Galeries Lafayette. Δώδεκα κούκλες-μανεκέν “εισέβαλαν” στο πολυκατάστημα στη λεωφόρο Haussmann φορώντας μονόχρωμες δημιουργίες, όπως το μάλλινο μάλλινο παλτό Doris από την πρώτη συλλογή New Look του couturier και ένα μεταξωτό φόρεμα από το 1957.

Επιπλέον, θα κυκλοφορήσουν και αποκλειστικά κομμάτια ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση, όπως ένα navy μεταξωτό μπλουζάκι, μπότες διακοσμημένες με κέντημα χρυσού μαργαριταριού, μια κεντημένη τσάντα Lady Dior, γυαλιά ηλίου, ρολόι και κεριά. H έκθεση θα βρίσκεται εκεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image

Read More

And More