Η νέα καμπάνια του Karl Lagerfeld για τη Chanel με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα

Ένας παστέλ ουρανός που σουρουπώνει και αντανακλάται πάνω σε μια ανοιχτόχρωμη θάλασσα, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να φωτογραφίσει ο Karl Lagerfeld την καμπάνια CHANEL 2017/18 Cruise Collection La Modernité de l’Antiquité.

Αυτή τη σεζόν ο σχεδιαστής επέλεξε τη Γαλλίδα ηθοποιό Marine Vacth ως μούσα του. Πρώτη φορά την είδαμε στο κινηματογραφικό κομμάτι “My Piece of the Pie” από τον σκηνοθέτη Cédric Klapisch. Έπειτα βραβεύτηκε με το award Essence du Talent στο φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου στη Φλωρεντία το 2013 για το ρόλο της στην ταινία “Young and Beautiful” και το 2014 ήταν υποψήφια για το César Awards στην κατηγορία της πιο πολλά υποσχόμενης ηθοποιού. Το 2015 έπαιξε στο “Families” σε σκηνοθεσία του Jean-Paul Rappeneau και κέρδισε το βραβείο SACD, ενώ το 2016 κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ Sarlat για το ρόλο της στην ταινία Nicolas Boukhrief “The Confession” με πρωταγωνιστή τον Romain Duris. Φέτος η ηθοποιός παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για την προβολή της νέας ταινίας The Double Lover του François Ozon.

Σε αυτό το σκηνικό που αντιπροσωπεύει τη γαλήνη, λοιπόν, η ηθοποιός φόρεσε tweed looks σε χρώμα της ώχρας και της πέτρας. Η Marine εμφανίστηκε σαν Θεά με ένα “γλυπτό” φόρεμα με φαρδιά ζώνη στη μέση κεντημένη με πολύτιμες παγιέτες.

Υπενθυμίζοντας τον πλούτο μιας κουλτούρας και την ιστορία, τα σύνολα διακοσμούνται με γυάλινες χάντρες και αρχαία σύμβολα, χρυσά λουλούδια και δέρμα. Η Marine Vacth έχει την ομορφιά μιας Ελληνίδας ηρωίδας, της οποίας το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά “συνοδεύονται” από σκουλαρίκια σε σχήμα σταγόνας, διακοσμημένα με λουλούδια ή με την κλασική κουκουβάγια που συμβολίζει την Αθηνά. Τα μαλλιά της είναι πιασμένα με απλές κορδέλες.

Ένας θαυμαστής του αρχαίου κόσμου, ο Karl Lagerfeld, μεταφέρει με την Marine Vacth το όραμά του για την ιδανική Ελλάδα.

Read More

And More