Η Reebok Classic έδωσε την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές να παρουσιάσουν το ταλέντο τους

Έχεις αναρωτηθεί τι είναι δημιουργία; Η δημιουργία για μένα είναι τρόπος έκφρασης, ενημέρωσης, ένα είδος ελευθερίας και ένας τρόπος χαλάρωσης. Η δημιουργία έρχεται τις περισσότερες φορές μέσα από τη δουλειά και τα χόμπι. Όταν όμως ασχολείσαι επαγγελματικά με τη μόδα, όπως εγώ, τότε το χόμπι γίνεται δουλειά, η δουλειά χόμπι και η δημιουργία καθημερινότητά σου.

Όλο και περισσότεροι νέοι ακολουθούν το “μονοπάτι” της μόδας, έχοντας σαν οδηγό το δικό τους όραμα, τα δικά τους όνειρα και τις δικές τους ιδέες. Αυτό το μονοπάτι πολλές φορές είναι δύσκολο και άλλες φορές λίγο πιο εύκολο και ενδιαφέρον, αν βρεθούν οι ιδανικοί άνθρωποι την ιδανική στιγμή. Και ναι, με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν μεγάλα fashion brands που “φλερτάρουν” με τις ιδέες των νέων σχεδιαστών και αναζητούν συνεργασίες με νέα ταλέντα που θα φέρουν αυτόν το φρέσκο αέρα στο αποτέλεσμα και στις συλλογές.

Τι γίνεται όμως όταν ένα κορυφαίο global brand, όπως η Reebok Classic, δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες σπουδαστές μόδας να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι πώς είναι να συνεργάζεσαι με μια μεγάλη αθλητική εταιρεία; Τότε μπορώ να σου πω πως το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και αξιοθαύμαστο.

Η Reebok Classic έχει μια βαθιά παράδοση στο urban street style και δεν φοβάται να δοκιμάζει νέες ιδέες. Μέσα από τις συνεργασίες της προσπαθεί να ξεπερνάει τα όρια, να δημιουργεί τα δικά της trends, μα πάνω από όλα να δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δημιουργούν και αποτυπώνουν τις δικό τους όραμα στη μόδα.

Στο Madwalk 2017, η Reebok Classic είχε μια έκπληξη για όλους εμάς! Η εταιρία παρουσίασε στο stage φρέσκες ιδέες και in fashion προτάσεις, κρύβοντας όμως ένα μεγάλο μυστικό. Ποιο; Η Reebok Classic συνεργάστηκε με τους σπουδαστές του Fashion Workshop Mod’ Art International δείχνοντας κάτι φρέσκο, κάτι απρόσμενο, που το κοινό, οι fashion lovers αλλά και η μόδα περίμεναν εδώ και καιρό.

Τι δήλωσαν όμως οι ίδιοι οι σχεδιαστές για αυτήν τη σούπερ συνεργασία; “Όταν μας ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούμε με ένα παγκόσμιο brand, στην αρχή παγώσαμε όλοι, καθώς η ευθύνη ήταν μεγάλη και οι χρόνοι ιδιαιτέρως απαιτητικοί”.

Σκοπός της Reebok Classic ήταν να δώσει στους νεαρούς σχεδιαστές την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από το μηδέν, να αποτυπώσουν τα δικά τους σχέδια, τα οποία με τη σειρά τους συμπλήρωσαν το vibrant urban style της εταιρίας. Και όλο αυτό φυσικά κορυφώθηκε στο απόλυτο Fashion Music Project της Αθήνας, το Madwalk! Η μυστική “συνταγή” την επιτυχίας ήταν η ελευθερία που δόθηκε στους καλλιτέχνες, χωρίς να εγκλωβίζονται σε συγκεκριμένες ή επαναλαμβανόμενες στιλιστικές νόρμες, αφήνοντας τη δημιουργικότητα να τους υποδείξει το σωστό δρόμο.

Οι νέοι σχεδιαστές δήλωσαν: “Το concept μας προέκυψε έπειτα από πολλή δουλειά, συζήτηση και σχεδιασμό. Σεβόμενοι την παράδοση και τις αρχές της Reebok Classic, θέλαμε από την αρχή να δημιουργήσουμε κάτι έντονο και δυναμικό. Το τελικό αποτέλεσμα μας έκανε όλους υπερήφανους και το ανατρεπτικό urban street style ήταν, πλέον, πραγματικότητα!”.

Αυτή η εμπειρία όμως δεν προσέφερε μόνο στη μόδα ένα σημαντικό έργο. Οι ίδιοι οι σπουδαστές ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά τους, έμαθαν να είναι ανοιχτοί στις νέες προκλήσεις και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους μέσα από τα ανατρεπτικά στιλ. Όλα τα έργα που σχεδίασαν δεν διατίθενται προς πώληση, καθώς έγιναν στο πλαίσιο της διδακτέας ύλης. Τα έργα αυτά θα είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που θα παρουσιάσουν κατά την αποφοίτησή τους.

Ρωτήσαμε τους σπουδαστές πως θα περιέγραφαν αυτήν τη συνεργασία: “Αν έπρεπε να περιγράψουμε με λίγες λέξεις τη συνεργασία μας με τη Reebok Classic, αυτές θα ήταν δημιουργικότητα, επαγγελματισμός, υπερηφάνεια, ομαδικότητα”.

Να θυμάσαι πάντα πως η Reebok Classic πιστεύει στη θέληση, την επιμονή και το ταλέντο των νέων σχεδιαστών, γι’ αυτό και είναι δίπλα τους, αποτελώντας έμπνευση για τη δημιουργικότητά τους. Ως fashion forward brand, αυτός είναι ο δρόμος που προτιμούν να ακολουθούν. Γιατί, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους σχεδιαστές του αύριο, ανακαλύπτουν τα επόμενα βήματα και δημιουργούν τις τάσεις στο urban street style.

Εμείς που ανήκουμε στο χώρο της μόδας και όλοι όσοι αγαπούν τις νέες τάσεις και δείχνουν ενδιαφέρον στις νέες ιδέες, είμαστε υπερήφανοι για το σημαντικό έργο της Reebok Classic, με όραμά της ένα νέο κόσμο, μια νέα μόδα!

Δες το εντυπωσιακό show που παρουσίσαν οι νέοι σχεδιαστές και η Reebok Classic στο stage του Madwalk 2017!

Παρακολούθησε τα νέα της Reebok Classic και μείνε συντονισμένη στο facebook.com/reebokgreece και στο instagram.com/reebokgreece.

Read More

And More