Η σχέση της Coco Chanel με την λογοτεχνία μέσα από ένα υπέροχο video!

Το Inside CHANEL είναι καλλιτεχνικό project, που έχει ξεκινήσεις εδώ και λίγο καιρό, όπου μέσω μιας σειράς ταινιών, εξερευνά την ιδιαίτερη σχέση που είχε η Gabrielle Chanel με τον κόσμο των τεχνών. Ήδη έχουμε δει το αφιέρωμα στο σινεμά, στον χορό, στις καλές τέχνες, ενώ τώρα σειρά έχει η λογοτεχνία!

Στο κατώφλι της εφηβείας της η Coco είχε βρει στην  παρέα των βιβλίων ένα  εργαλείο για  διαφυγή. Η Gabrielle Chanel ονειρεύτηκε τον εαυτό της διαβάζοντας, φαντασιώνονταν τη νεανική ζωή που στερήθηκε και μέσα από τα βιβλία ανακάλυψε μία σχολή για καλή ζωή! Μία διαδικασία η οποία σύντομα θα βοηθούσε στον προσδιορισμό του χαρακτήρα της, της ιδιοσυγκρασίας της και της σχέσης της με άλλους και τον κόσμο.



Η ανάγνωση έδωσε δομή στις σκέψεις και στο μυαλό της και σύντομα έγινε ένα από τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του.
Από το Voltaire στο Nietzsche και στο Bhagavad Gita2 η Gabrielle διεύρυνε τους ορίζοντές της. Στα βιβλία, ανακάλυψε κόσμους όπως η Ασία, η Περσία και η Αίγυπτος, των οποίων οι τέχνες θα αφήσουν το σήμα τους στις δημιουργίες της.



 Οι φιλίες που  δημιουργήθηκαν  με τον καλλιτεχνικό κόσμο της εποχής σπουδαίες:  Colette, Paul Morand, Jean Cocteau, Raymond Radiguet, Joseph Kessel, Marthe Bibesco και Michel Déon. Εκείνοι που τόλμησαν να ξαναανακαλύψουν την γαλλική γλώσσα ενώ η Γκαμπριέλ ανέλαβε την αναζωογόνηση  της μόδας!

Ένα είναι σίγουρο: η Channel έχει το δικό της χώρο ακόμα και στον κόσμο των γραμμάτων. Αν η Gabrielle ήταν γυναίκα των γραμμάτων και της τέχνης, το έργο της θα ανήκει στον προφορικό κόσμο, διασωσμένο σε μερικές χαρακτηριστικές ατάκες, οι οποίες θα φώτιζαν τα μονοπάτια της ζωής μας, όπως εκείνα τα πολύτιμα πετράδια, των οποίων η λάμψη καθοδηγεί τα βήματα μας προς το μέλλον. 

Δες και το σχετικό video:

 

 

Read More

And More