Η United Colors της Benetton για πρώτη φορά στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου!

Το Rainbow Machine είναι η πρώτη συμμετοχή της United Colors of Benetton στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, που αποτίνει φόρο τιμής στη βιομηχανική παραγωγή, την καινοτομία και το χρώμα.

Το “Rainbow” αντιπροσωπεύει ένα όραμα που μοιράζονται ο Luciano Benetton και ο Jean-Charles de Castelbajac. «Ο Luciano και εγώ λατρεύουμε το χρώμα», λέει ο Γάλλος σχεδιαστής, ο οποίος εξηγεί ότι η παλέτα της συλλογής βασίζεται κυρίως στα βασικά χρώματα του ουράνιου τόξου –κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μπλε– με μερικές μαύρες πινελιές.

Το “Machine” είναι ένα αφιέρωμα στη μεγάλη βιομηχανική παράδοση της Benetton, στην τεχνογνωσία της και στην μοναδική τεχνολογική της εμπειρία. Η πασαρέλα πάνω στην οποία θα περπατήσουν τα μοντέλα θα διαθέτει πραγματικές πλεκτομηχανές και τεράστιες φωτογραφίες με κοντινές λήψεις των προϊόντων δια χειρός Oliviero Toscani.

Η UCB έχει επιλέξει να παρουσιάσει ένα σόου με ιδέες που αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος της παραγωγής της, οι οποίες όμως ενσωματώνουν τη νέα δημιουργική κατεύθυνση που ακολουθεί η εταιρεία. Μια πειθαρχημένη, προσγειωμένη μόδα που επαναλαμβάνει μερικά από τα χαρακτηριστικά κλασικά της κομμάτια που βρίσκονται σε κάθε γκαρνταρόμπα όσων λατρεύουν τη μόδα.

Πρόκειται για «κλασικά ενδύματα με μοντέρνο look», σχεδιασμένα από τον JCDC. Τα ενδύματα αυτά προσδιόρισαν κατά τη διάρκεια των χρόνων τα ισχυρά χαρακτηριστικά του DNA της Benetton. Ο JCDC τα επανασχεδίασε προκειμένου να δημιουργήσει μια μοντέρνα συλλογή που οι ρίζες της ακουμπούν στην παράδοση και την κληρονομιά του εμπορικού σήματος της Benetton. Η συλλογή αποτίνει φόρο τιμής στα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της Benetton –το λογότυπο, το χρώμα (ιδιαίτερα το πράσινο), τα πλεκτά ενδύματα και την ιδιαίτερη κομψότητα– που τα τελευταία 30 χρόνια έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστορία στον χώρο της παγκόσμιας μόδας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά ισχυρό στυλ που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ανέκαθεν η ταυτότητα αποτελούσε για τη Benetton γόνιμο έδαφος για προβληματισμό. Η εταιρεία συνεχίζει να ξεχωρίζει για το πρωτοποριακό της πνεύμα.

Το ηλεκτρο-βιομηχανικό soundtrack που δημιουργήθηκε για την περίσταση από τον Michel Gaubert, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους σχεδιαστές ήχου του κόσμου, είναι ένα ξεκάθαρο αφιέρωμα στο Rainbow Machine.

Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή της Benetton.

Read More

And More