Κarl Lagerfeld: H Holiday συλλογή εμπνέεται από τις science fiction ταινίες που λάτρευε ο σχεδιαστής

Για την  Holiday 2022 συλλογή ο Οίκος Karl Lagerfeld αντλεί έμπνευση από την αγάπη του σχεδιαστή για τις science fiction ταινίες και την retro φουτουριστική αισθητική, εξυμνώντας  τον οπτιμισμό και την ομορφιά.  Τα στοιχεία αυτά μεταφράζονται στην συλλογή μέσα από χρωματικούς συνδυασμούς, καινοτόμες σιλουέτες και sustainable υλικά.

Μιλώντας για το κεντρικό στοιχείο της συλλογής και αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Karl Lagerfeld, το timeless tailoring, ο Design Director της Karl Lagerfeld, Hun Kim αναφέρει «Αυτή η συλλογή είναι διαχρονική, εμπνέεται από το μέλλον αλλά είναι φτιαγμένη για το σήμερα. Είναι eco conscious, τα κομμάτια είναι κατασκευασμένα με γνώμονα το περιβάλλον και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα διατηρώντας πάντα την αισθητική στο επίκεντρο».

    

 

H Karl Lagerfeld δίνει το δικό της twist στο holiday dressing, παρουσιάζοντας sophisticated κομμάτια με edgy πινελιές. Το πολυμορφικό  faux-shearling vinyl jacket που μεταμορφώνεται από μακρύ παλτό σε κοντό bomber jacket,  το elevated suiting και το caped jumpsuit αποτελούν τα key evening look pieces. Το iconic monogram του Οίκου αποκτά μεταλλικό χρώμα και διακοσμεί τις πλισέ φούστες και τα πουκάμισα δημιουργώντας εύκολα  total sets. Οι παγιέτες και οι ασημί τόνοι διακοσμούν πουκάμισα και ελαστικά cut out ζιβάγκοενώ faux leather κομμάτια αποτελούν τα τέλεια statement pieces για day to night σύνολα με τις φούστες και τα σακάκια να πρωταγωνιστούν ακολουθώντας τις iconic σιλουέτες του Οίκου.

Μπαίνοντας στο holiday κλίμα τα παλτό αποκτούν timeless γραμμές και ιριδίζουσες λάμψεις, προσθέτοντας μια cool ματιά στα outerwear κομμάτια. Το γούνινο monogram γιλέκο σε έντονο μπλε χρώμα, είναι κατασκευασμένο από premium ανακυκλωμένα υλικά και προσθέτει το απαραίτητο colorful touch στην συλλογή.

 

Η σειρά των αξεσουάρ ακολουθεί την μεταλλική χρωματική παλέτα της συλλογής και πειραματίζεται με νέα υλικά και αποχρώσεις. Οι best selling γραμμές αποκτούν ένα seasonal reboot, με την K/Autograph να παρουσιάζεται πρώτη φορά σε signature cushioned μορφή και oversized μέγεθος. Οι πλέον κλασσικές K/Saddle και K/Signature Soft φιλοξενούν το μονόγραμμα του οίκου σε ντεγραντέ και reflective υφάσματα. Η σειρά ολοκληρώνεται με statement κοσμήματα που ανατρέχουν στο archive της Karl Lagerfeld και συμπληρώνουν κάθε holiday outfit.

 

Read More

And More