Λινά ρούχα: Πως να τα διατηρήσεις σαν καινούργια

Τα λινά ρούχα είναι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού και φοριούνται από τώρα μέχρι το φθινόπωρο. Ανήκουν σε μία ευαίσθητη κατηγορία και μαζί με μεταξωτά απαιτούν προσοχή και φροντίδα για να μην χάσουν την φόρμα τους. Ας δούμε λοιπόν τον σωστό τρόπο να τα πλένεις ώστε να παραμείνουν πάντα σαν καινούργια.

Προτίμησε να τα πλένεις στο χέρι με δροσερό νερό και αν και είναι ανθεκτικό το ύφασμα τους να μην το τρίβεις πολύ γιατί γαριάζει.

Πρόσεξε στο άπλωμα! Μην πιάνεις σε εμφανή σημεία τα λινά ρούχα σου με μανταλάκια. Είναι πολύ εύκολο να τα φθείρεις ή να χαλάσεις.

Πριν τα απλώσεις, τίναξε τα καλά για να ισιώσουν και να μην είναι πολύ τσαλακωμένα.

Μη τα αφήσεις να ξεραθούν στο στέγνωμα. Μάζεψε τα ρούχα σου από την απλώστρα όσο είναι ακόμα νωπά και βάλε τα σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να τα σιδερώσεις.

Όσο καλά και να τα σιδερώσεις τα λινά ρούχα θα τσαλακωθούν ξανά και ξανά και να ξέρεις πως όσο πιο καλή είναι η ποιότητα του υφάσματός τους τόσο πιο πολύ θα τσαλακώνουν.

Πριν τα σιδερώσεις ψέκασε τα με λίγο νερό. Θα βοηθήσει το σίδερο να γλιστρήσει ευκολότερα και να σιδερωθεί πιο εύκολα το ρούχο σου.

 

Read More

And More