Maison Margiela: Μια ανατρεπτική συλλογή που τάσσεται κατά του διαχωρισμού των φύλων

Τις περισσότερες φορές που οι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις γυναικείες συλλογές, προσθέτουν μέσα και μερικά ανδρικά looks. Εμείς από μεριά μας ξεχωρίζουμε τα outfits και συνήθως σου παρουσιάζουμε τα γυναικεία σύνολα μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες. Στο νέο show του Maison Margiela όμως, δεν μπορούσαμε να κάνουν κάτι αντίστοιχο και αμέσως θα σου εξηγήσω το γιατί. Ο John Galliano, σχεδιαστής του οίκου, προτίμησε να δημιουργήσει looks που μπορούν να φορεθούν από άντρες και γυναίκες, θέλοντας να απορρίψει τον διαχωρισμό των φύλων.

Ξεκινάμε με statement πανωφόρια που φόρεσαν οι γυναίκες στο catwalk, τα οποία έχουν ουδέτερο ύφος, basic χρώμα και μπορούμε άνετα να φανταστούμε πάνω μας, αλλά και πάνω στον φίλο μας, αν αυτός έχει ένα πιο… fashion μάτι.

Τα oversized παντελόνια είναι κάποια extra fashion pieces που μπορούν να φορεθούν και από τα δύο φύλα. Ο σχεδιαστής τα συνδύασε με φίνα πουλόβερ και τοπ, ενώ σε παπούτσια προτίμησε Mary Janes και μπότες με chunky heels.

Συνεχίζουμε με τα male models και τις δημιουργίες που φόρεσαν στην πασαρέλα. Με μια πρώτη ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι τα φορέματα και τα printed κολάν είναι ιδανικά μόνο για γυναίκες, αλλά ο σχεδιαστής πιστεύει ακριβώς το αντίθετο. Αυτή είναι η ανατρεπτική και αντισυμβατική ιδέα του οίκου, η οποία είναι κατά των ταμπού και των προκαταλήψεων της κοινωνίας, έχοντας πάντα σαν κίνητρο τη μόδα και τις τάσεις.

Read More

And More