Μια αναδρομική έκθεση με το μαγικό κόσμο και τις δημιουργίες του Azzedine Alaia

O Couturier Azzedine Alaïa, πέθανε στο Παρίσι στις 18 Νοεμβρίου, και λίγο καιρό μετά άρχισαν να ανακοινώνονται διάφορα tribute project αφιερωμένα στο έργο του. Τώρα το London’s Design Museum, διοργανώνει μία retrospective έκθεση, αφιερωμένη στον Alaia με το όνομα: The Couturier.

H έκθεση θα περιλαμβάνει 60 μοναδικά κομμάτια του σχεδιαστή, μέσα από 35 χρόνια δουλειάς. Ο Αlaia είχε παθιαστεί με αυτό το project, και μέχρι τον θάνατο του ήταν σε επαφή με τον διευθυντή του μουσείου, ώστε να στηθεί όπως πρέπει.

O σχεδιαστής έγινε γνωστός μέσα από υπέροχα γυναικεία ρούχα που δημιούργησε, με καινοτόμα υλικά και τεχνικές, αλλά και για την μοναδική του ικανότητα να τα κάνει να δείχνουν σαν γλυπτά! Τα ρούχα του σχεδιαστή θα συνυπάρχουν στην έκθεση με έργα από διάσημους εικαστικούς όπως: Tatiana Trouvé, Kris Ruhs, Konstantin Grcic και Marc Newson.

Πρόσφατα στα Fashion Awards, η Naomi Cambell, σαν contributing editor της Vogue, μίλησε για το έργο και την πορεία του Αlaia, και μαζί της οι Stephanie Seymour και η Veronica Webb ολοκλήρωσαν την ομιλία με λεπτομέρειες για τον ιδιαίτερο τρόπο που ο Αzzedine δούλευε και δημιουργούσε.

Ο Azzedine Alaia μπορούσε να μεταμορφώσει το σώμα μιας γυναίκας μέσα από ένα φόρεμα, και μέσα από αυτήν την έκθεση όλοι θα έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν έστω και λίγο τον “μαγικό” του κόσμο που έδωσε πολλά στην μόδα!

Read More

And More