Μία φουτουριστική συλλογή γυαλιών από τον οίκο Balenciaga

Γεωμετρικοί όγκοι και δυναμικές φόρμες καθορίζουν την SS20 συλλογή οπτικών του οίκου Balenciaga. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική, φουτουριστική συλλογή, την οποία ο Demna Gvasalia, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, όρισε ως απόλυτα ρεαλιστική και επίκαιρη. Συνδυάζοντας την πρακτικότητα των σύγχρονων streetwear looks, με την σχεδιαστική κληρονομιά του Cristobal Balenciaga, η νέα συλλογή αποκτά έναν ισχυρό και ταυτόχρονα δημοκρατικό χαρακτήρα, στοιχεία τα οποία καθόρισαν την αντίστοιχη RTW συλλογή του brand.

Η συλλογή αποτελείται από 6 διαφορετικές σειρές:

CURVE

Χαρακτηριστικό της σειράς CURVE , είναι μια συνεχής μεταλλική γραμμή που ακολουθεί τη γραμμή του προσώπου και συνδέει την μία πλευρά με την άλλη. Λεπτεπίλεπτοι, κυματιστοί βραχίονες είναι προσαρτημένοι σε μια επίπεδη μπάρα, στην οποία στηρίζονται laser-cut φακοί.

GHOST

Το στυλ Ghost έχει πάρει το όνομά του από το εξαιρετικά λεπτό μεταλλικό σκελετό με τους ανοιχτόχρωμους  φακούς που θυμίζουν μοντέρνα γυαλιά οράσεως. Οι απολύτως ευθείς βραχίονες που καταλήγουν πίσω από τα αυτιά, φιλοξενούν το λογότυπο BB χαραγμένο με λέιζερ.

CUT

Τα μοντέλα της σειράς Cut χαρακτηρίζονται από μια πολύ μοντέρνα και αρχιτεκτονικής αίσθησης καμπυλότητα, από το γωνιώδες σχήμα τους και το ντεγκραντέ εφέ που πετυχαίνουν τα απλικαρισμένα στρας, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με λέιζερ κοπή σμάλτου και συνοδεύονται από ένα στιβαρό λογότυπο Balenciaga. Οι βραχίονες είναι πλατείς στους κροτάφους και στενεύουν απότομα γύρω από τα αυτιά.

DYNASTY

Σκελετοί με vintage αισθητική εμπνευσμένη από την πληθωρικότητα των 80s, με το συμμετρικά αναδιπλούμενο εμβληματικό χρυσό λογότυπο BB που ενώνει τον κάθε βραχίονα με την μετόπη να αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς  Dynasty.

TV

Το κλασσικό, απαραίτητο καλοκαιρινό σχήμα γυαλιών ηλίου αποκτά νέα ταυτότητα μέσα από αντισυμβατικά χρώματα και σχέδια. Το επίπεδο πάνω μέρος και το μέγεθος του σκελετού δημιουργούν την ψευδαίσθηση κινούμενων εικόνων σε οθόνη τηλεόρασης.

RIM

Η συλλογή, χαρακτηρίζεται από τα έντονα παραλληλόγραμμα και cat eye  σχήματα, σε κλασσικά αλλά και έντονα neon χρώματα. Κατασκευασμένα από ελαφρύ κοκάλινο υλικό, με την μετώπη να είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί την αίσθηση του γείσου στην γραμμή των φρυδιών, όπου και ξεχωρίζει το χαραγμένο με λέιζερ λογότυπο BALENCIAGA.

H συλλογή Balenciaga SS20 διανέμεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Delux Hellas και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών.

 

 

 

Read More

And More