Η νέα κολεξιόν του οίκου Balenciaga μας μαθαίνει να κάνουμε το σωστό layering

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με τον Balenciaga να είναι ένας από τους τελευταίους οίκους που έδειξαν τη συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2018/2019. Η συγκεκριμένη συλλογή είχε να μας διδάξει πολλά, με τα μεγαλύτερα στιλιστικά μαθήματα να αναφέρονται στα office looks και στο επιτυχημένο layering. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα παρουσιάστηκαν show, αλλά και πως θα χτίσουμε τα σύνολά μας τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τον οίκο.

Το χαρακτηριστικό της νέας συλλογής του οίκου είναι το layering, όπως σου προανέφερα. Βασικό κομμάτι είναι το πανωφόρι το οποίο συνδυάζεται με πολλά “στρώματα” από άλλα ρούχα. Γούναα, παλτό, γιλέκα, puffer jackets, είναι μερικά από τα pieces που “παντρεύτηκαν” με πιο λεπτά πανωφόρια, φούστες και φορέματα.

Επιπλέον, ο οίκος έδειξε την αδυναμία του στις midi γραμμές, δημιουργώντας πλισέ και αέρινες φούστες ή φορέματα, αλλά και παλτό από σταθερό ύφασμα και σε ιδιαίτερη γραμμή.

Ο Balenciaga δημιούργησε κλασικά office looks, στα οποία έκανε update επιλέγοντας velvet tops και ιδιαίτερα σακάκια, πάνω από τα κλασικά παντελόνια.

Μπορεί οι μίντι γραμμές να είχαν την τιμητική τους, από το show όμως δεν έλειψαν και τα μίνι φορέματα από βελούδο, φλοράλ ή μεταλλικά υφάσματα και με έντονες πτυχώσεις.

Read More

And More