Site icon TLIFE

Ο Dior συνεργάζεται με Έλληνες δημιουργούς για τη συλλογή που θα δούμε στο Καλλιμάρμαρο

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 20.00 το Καλλιμάρμαρο στάδιο θα υποδεχτεί την Cruise 2022 συλλογή του οίκου Dior, σε μία εκδήλωση που θα μεταδοθεί live σε όλον τον κόσμο!

Η Maria Grazia Chiuri τιμά την Ελληνική παράδοση αλλά και την Ελληνική Επανάσταση, που φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της, με μια   συλλογή εμπνευσμένη από την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos).

Οι δημιουργίες του Οίκου Dior που θα δούμε την Πέμπτη έχουν σχεδιαστεί και ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες δημιουργούς! Σε όλες τις Cruise συλλογές τού iconic brand, που γίνονται σε παραδοσιακά location όπως στην Ιταλία και στο Μαρόκο, η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri τιμά τον κάθε τόπο και τους τοπικούς δημιουργούς! Έτσι και τώρα, στην Ελλάδα εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε μια  «Made in Greece» ειδική κολεξιόν! Συμμετέχοντας οι Έλληνες δημιουργοί, θα  δείξουν σε όλο τον κόσμο την άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων, που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων, και την υπεροχή της ελληνικής χειροτεχνίας .

 

Τα  μοναδικά σχέδια που θα παρουσιάσει ο Dior σε αυτή την συλλογή  θα είναι  από δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στο Άργος, στην Καλαμάτα, στο Σουφλί και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα συνδυάζουν τη συναρπαστική ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο και την εξαιρετική τεχνογνωσία της Ελλάδας, έχοντας στο επίκεντρο τις περιφερειακές τέχνες –από την ύφανση ως το κέντημα, από το μετάξι ως τα κεραμικά κι από τα χαλιά ως τα κοσμήματα.

Μία μεγάλη προβολή για την ιστορία της χώρας μας αλλά και την τεχνική και δημιουργικότητα των Ελλήνων, που θα μεταδοθεί μέσω του iconic οίκου Dior στα πέρατα του κόσμου!

© 2024 tlife.gr