Site icon TLIFE

Ο Burberry αφαίρεσε αυτό το hoodie από τη συλλογή για ένα λόγο που δεν σου περνάει από το μυαλό

Η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε, αλλά συνεχίζει να μας απασχολεί με τις νέες συλλογές που είδαμε, αλλά και τις κριτικές που έλαβαν οι δημιουργίες των σχεδιαστών. Αυτήν τη φορά στο προσκήνιο έρχεται ο οίκος Burberry και η συλλογή που δημιούργησε ο Riccardo Tisci για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2019/20.

Θα μπω αμέσως στο θέμα και θα σου αναφέρω ότι ο creative director αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά προβλήματα, αφού φαίνεται πως οι fans του είναι πολύ δυσαρεστημένοι με ένα hoodie που σχεδίασε. Να σημειώσουμε πως πριν από λίγο καιρό ο σχεδιαστής απολογήθηκε για τον οίκο Burberry και την απόφασή του να καίει όλα τα stock προϊόντα για να μην πωλούνται στη μαύρη αγορά, καταστρέφοντας έτσι το περιβάλλον ή μη βοηθώντας ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη από ρούχα. Anyway! Ας επανέλθουμε στο hoodie…

Στην τελευταία συλλογή υπήρχε ένα φούτερ του οποίου τα κορδόνια ήταν σαν θηλιά, κάτι που θύμισε σε πολλούς ένα “μέσο” αυτοκτονίας. Ένα μοντέλο, η Liz Kennedy, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό το συγκεκριμένο φούτερ αναφέροντας: “Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα. Δεν είναι glam ούτε edgy. Πως μπόρεσε κάποιος να κοιτάξει αυτό το ρούχο και να πει ότι είναι οκ για μια συλλογή η οποία απευθύνεται σε νεαρά κορίτσια; Ας μην ξεχνάμε και την τρομακτική ιστορία του λιντσαρίσματος επίσης. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να δέσεις ένα σχοινί, αλλά αυτοί επέλεξαν να το θέσουν σαν θηλιά, αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό κρέμεται γύρω από το λαιμό. Είχα ζητήσει να μιλήσω με κάποιον σχετικά με αυτό, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να γράψω ένα γράμμα. Έκανα μια κουβέντα με κάποιον, αλλά εκείνος κατέληγε πάντα στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι μόδα. Κανείς δεν νοιάζεται τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, οπότε κράτησέ το για τον εαυτό σου”. Το μοντέλο επίσης ανέφερε ότι στο dressing room πίσω από το catwalk, το προσωπικό γελούσε με το συγκεκριμένο ρούχο.

Ο οίκος απολογήθηκε για αυτό το περιστατικό, δηλώνοντας: “Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για την άσχημη κατάσταση που προκάλεσε ένα από τα νέα μας προϊόντα. Τα ρούχα όλης της κολεξιόν ήταν εμπνευσμένα από τους πεζοναύτες. Ήταν μια απροσεξία και ζητούμε συγνώμη για αυτό”.

Ο Riccardo Tisci επίσης είπε: “Ζητάω πραγματικά συγγνώμη. Το συγκεκριμένο ρούχο έχει ήδη αφαιρεθεί από την κολεξιόν”.

© 2024 tlife.gr