Ο οίκος Louis Vuitton κατάφερε να συνδυάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε μια συλλογή

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι ολοκληρώθηκε και ο οίκος Louis Vuitton ήταν ο τελευταίος που παρουσίασε τη δική του συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2018/2019. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Nicolas Ghesquière, κατάφερε για ακόμα μια φορά να ενθουσιάσει κοινό και fashion lovers με τη νέα επίδειξη, αλλά και να παντρέψει στοιχεία από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε μια μόνο συλλογή.

Ξεκινάμε με το παρελθόν! Η συλλογή παρουσιάστηκε σε μια μαγευτική αυλή του 19ου αιώνα, η οποία βρισκότανε σε έναν ιδιωτικό χώρο του Λούβρου. Ο Nicolas είναι θαυμαστής του φουτουριστικού στιλ και του sci-fi, για αυτό και αποφάσισε να συμπεριλάβει μια σκάλα στο κέντρο του show, που έκανε το χώρο να μοιάζει με διαστημόπλοιο. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει δηλώσει αρκετές φορές την αγάπη του στην… άλλη διάσταση, με το πιο γνωστό περιστατικό η προηγούμενη συλλογή του που περιείχε t-shirts από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας “Stranger Things”.

Η όμορφη συλλογή που παρουσιάστηκε την Τρίτη το βράδυ, ήταν ένα ισορροπημένο μείγμα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Οι κλασσικές σιλουέτες εμπνευσμένες από αιώνες πριν, όπως οι lace-up κορσέδες, οι lux επωμίδες στους ώμους και τα victorian coats, “μπλέχτηκαν” με ρούχα από το πιο πρόσφατο παρελθόν, όπως τα σακάκια, οι pencil φούστες, τα πλεκτά με καρό μοτίβα, τα μακριά δερμάτινα γάντια και τις πλισέ μεταξωτές φούστες.

Από τη συλλογή βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα must-have items του τώρα, όπως τα δερμάτινα μπουφάν, sporty ρούχα, minimal τοπ σε διάφορα υφάσματα και με τυπωμένο το logo του οίκου.

Επιπλέον, είδαμε sexy tailor κοστούμια με sequin στοιχεία, suede αλλά και πέρλες, όπως και statement πανωφόρια σε αποχρώσεις όπως το ηλιόλουστο κίτρινο. Ξεκάθαρα μιλάμε για μια συλλογή με στοιχεία από κάθε εποχή.

Oversized πουλόβερ συνδυασμένα με slip dresses και διακοσμημένα με κορδέλες, κουμπιά και αλυσίδες, κι ένα old-fashioned style με τα patchworks σε μεταξωτά τοπ, αέρινα φορέματα και σακάκια.

Το office wear τη μια συνδυάστηκε με sporty στοιχεία και την άλλη με party επιλογές, όπως παγιέτες και κρόσσια.

Read More

And More