Ο Riccardo Tisci και η Vivienne Westwood ετοιμάζουν μια μοναδική συλλογή για τον Burberry

Το Μάρτιο ανακοινώθηκε ότι ο Riccardo Tisci είναι ο νέος Chief Creative Officer του Burberry, κάνοντας όλο τον κόσμο της μόδας να ενθουσιαστεί. Όλοι αναρωτιόμασταν ποια θα είναι η πρώτη και δυνατή κίνηση του σχεδιαστή που θα αφήσει το κοινό με το στόμα ανοιχτό και θα ξετρελάνει τους πάντες. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αφού πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο οίκος ετοιμάζει την πρώτη του συνεργασία με τη σχεδιάστρια Vivienne Westwood.

Η limited edition του οίκου και της σχεδιάστριας θα περιλαμβάνει σχέδια από το αρχείο του Burberry με σκοπό να γιορτάσουν την κληρονομιά και την ιστορία του βρετανικού στιλ. Τα έσοδα από τη συλλογή θα υποστηρίξουν την Cool Earth, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για να σώσει τα τροπικά δάση.

View this post on Instagram

A unique collaboration between #Burberry and Vivienne Westwood. A limited-edition collection of reimagined styles from her legendary archive . Launching December 2018 . “Vivienne Westwood was one of the first designers who made me dream to become a designer myself and when I first started at Burberry, I knew it would be the perfect opportunity to approach her to do something. She is a rebel, a punk and unrivalled in her unique representation of British style, which has inspired so many of us. I am so incredibly proud of what we will be creating together.” – Riccardo Tisci Portraits by #BrettLloyd of #VivienneWestwood #AndreasKronthaler and #RiccardoTisci. The collaboration is in support of @CoolEarthAction

A post shared by Burberry (@burberry) on

Σε μια δήλωση ο Tisci εξήγησε τη σημασία της συνεργασίας και αποκάλυψε πως η Westwood τον ενέπνευσε να ακολουθήσει μια καριέρα στο σχεδιασμό της μόδας: “Η Vivienne Westwood ήταν μία από τις πρώτες σχεδιάστριες που με έκαναν να ονειρευτώ, να γίνω σχεδιαστής. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά στον Burberry, ήξερα ότι θα ήταν η τέλεια ευκαιρία να την πλησιάσω για να κάνουμε κάτι από κοινού. Είναι επαναστάτρια, πανκ, ασυναγώνιστη στο βρετανικό στιλ και έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς. Είμαι τόσο υπερήφανος για αυτό που θα δημιουργήσουμε μαζί”.

https:/instagram.com/p/Bk5IVFGHqo4/

Ο σύζυγος της Westwood, Andreas Kronthaler, που σχεδιάζει τη βασική συλλογή Vivienne Westwood, συμμετέχει επίσης σε αυτήν τη συνεργασίας. Εμφανίζεται μαζί με την Vivienne και τον Riccardo στις φωτογραφίες που δηλώνουν αυτήν τη ξεχωριστή συνεργασία.

Η συνεργασία Burberry x Vivienne Westwood πρόκειται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018.

Read More

And More