WOW!

Ο Τom Ford έκανε ακόμη και το πλαστικό να δείχνει είδος πολυτελείας!

Το τελευταίο υλικά που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα του Tom Ford είναι το… πλαστικό!Η σειρά που έχει το όνομα του είναι συνώνυμο της πολυτέλειας από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το 20025. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο σχεδιαστής παρουσίασε ένα νέο ρολόι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από… πλαστικό. Με μαύρο ματ καντράν, το ρολόι Tom Ford 002  αποτελείται εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό που βρίσκεις στον βυθό του ωκεανού! Είναι σίγουρα μια κίνηση που μας δείχνει ότι ο σχεδιαστής συμφωνεί ότι η βιωσιμότητα είναι ένα αυξανόμενο ζήτημα για την βιομηχανία της μόδας!

Ο ίδιος έχει δηλώσει σχετικά:  «Ο πελάτης του Tom Ford είναι συνηθισμένος σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και πολυτέλειας. Και κατά τη γνώμη μου, η ηθική πολυτέλεια είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια όλων. Το να γνωρίζετε ότι δεν φοράτε μόνο ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αλλά ως κάτοχος του προιόντς αυτόματα, αναλαμβάνετε άμεση δράση για τη βελτίωση του πλανήτη είναι απίστευτα ελκυστικό. “

 Το ρολόι 002 Ocean Plastic έχει διάμετρο 40mm, με αντανακλαστικό κρύσταλλο ζαφείριου και ελβετική τεχνολογία. Η θήκη και το πλεκτό λουράκι από paracord είναι και τα δύο κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό ωκεανού, μόνο η πίσω θήκη, η στεφάνη και η αγκράφα (όπου απαιτείται επιπλέον στιβαρότητα) είναι κατασκευασμένα από ατσάλι.

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μόδας τώρα είναι η υπερπαραγωγή και η υπερβολική κατανάλωση και φαίνεται ότι όλοι πλέον το έχουν λάβει σοβαρά και κάνουν δια δραστικά βήματα για να βρουν νέες λύσεις σε όλο αυτό!

Φωτογραφίες @tomford

Read More

And More