Οι Nirvana μηνύουν τον Μarc Jacobs!

Oι Nirvana το 1992 χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το σύμβολο smiley, χαρακτηριστικό της grunge culture του group. Σήμερα πολλά χρόνια μετά, το συγκρότημα μηνύει τον διάσημο σχεδιαστή Marc Jacobs για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αφού το σύμβολο εμφανίζεται σε τρία κομμάτια της τελευταίας του συλλογής.

Τα εν λόγω προϊόντα – ένα μπλουζάκι, ένα πουλόβερ και κάλτσες – και αποτελούν μέρος της επανεκδομένης συλλογής Bootleg Redux Grunge της Jacobs, μία επανέκδοση της Spring 1992 συλλογής του σχεδιαστή για το brand Perry Ellis, που ήταν και η αιτία για την απόλυσή του τότε από τον οίκο.

Το έμβλημα του smiley, και οι φωτογραφίες της μπάντας με αυτό είχαν χρησιμοποιηθεί για όλη την εκστρατεία των Nirvana το 1991, σχεδιασμένο από τον frontman του συγκροτήματος Kurt Cobain, ο οποίος πέθανε το 1994.

Eκπρώσοπος των Νirvana δηλώνει ότι ο Μarc Jacobs χρησιμοποιεί το σύμβολο για να κάνει ακόμη πιο “αυθεντικά” τα κομμάτια της Grunge συλλογής που λανσάρει ξανά μετά από χρόνια. Οι Nirvana ζητάνε επί του παρόντος χρηματική αποζημίωση σε πρώτη φάση. Περιμένουμε να δούμε την συνέχεια.

Last Info: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Marc Jacobs έχει εμπλακεί σε διαμάχη όσον αφορά στην οικειοποίηση γνωστών λογοτύπων. Το 2015 η Adidas υπέβαλε αγωγή εναντίον του για την παραγωγή διάφορων κομματιών που είχαν το χαρακτηριστικό μοτίβο της των τριών λωρίδων.

Read More

And More