Παρίσι, Λονδίνο, Μιλάνο! Street Style από τους δρόμους των μεγαλουπόλεων… Πάρε ιδέες!

Τρεις είναι οι ευρωπαϊκές μητροπόλεις της μόδας… Παρίσι, Λονδίνο, Μιλάνο. Οι πόλεις αυτές, η καθεμία για το δικό της λόγο και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, διαμορφώνουν τη μόδα που ακολουθούν πιστά οι φανατικοί. Και φυσικά είναι πρωτοπόρες στo street fashion cam. Στο φακό δηλαδή που είναι έξω στους δρόμους και απαθανατίζει τα πιο καλοντυμένα κορίτσια. Το tlife.gr σε ταξιδεύει και στις τρείς μητροπόλεις και σου παρουσιάζει τα καλύτερα street style looks που συνάντησε ο φακός του.

Πρώτος σταθμός: Παρίσι
Το Παρίσι με τον αριστοκρατικό του αέρα βάζει τα θεμέλια για όλους τους υπόλοιπους στο χώρο αυτό. Σημείωσε πως στο Παρίσι ανήκουν οι μεγαλύτεροι και παλαιότεροι οίκοι όπως: Chanel, YSL, Dior, Gaultier, Givenchy, Valentino, Giambattista Valli και πολλοί άλλοι -εξίσου ηχηρά ονόματα όπως Chloe και Balmain.

Οι γυναίκες που παρακολουθούν τα συγκεκριμένα fashion shows και κάνουν τα ψώνια τους από τις Παρισιάνικες boutique έχουν αέρα μεγάλων πρωταγωνιστριών. Το στιλ τους σου δίνει την εντύπωση πως πήδηξαν από editorial μόδας και το κεντρικό πιστεύω τους είναι η διαχρονικότητα στο στιλ. Άλλωστε οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν τη γαλλική μόδα το έχουν αποδείξει περίτρανα.


Ένα antrogyny casual στιλ με το τζιν πουκάμισο σε πιο ανοιχτό χρώμα από το τζιν παντελόνι συνδυασμένο με boyish παπούτσια δημιουργεί την απόλυτη φθινοπωρινή τάση.


Αέρινη maxi ψηλόμεση φούστα με σκίσιμο στο πλάι, boyish παπούτσια και ένα απλό t-shirt σε έντονο χρώμα κάνουν μία sexy chic τάση από το πρωί μέχρι το βράδυ.


Κομψή ρίγα καφέ απόχρωσης σε φόρεμα που θυμίζει πουκάμισο συνδυασμένο πολύ σωστά με λεπτή ζώνη στη μέση.


Maxi αέρινο φόρεμα σε ασπρόμαυρη απόχρωση κάνουν ένα άψογο boho στιλ.


Pencil φούστα και γαλάζιο πουκάμισο από μέσα συνδυασμένα με πέδιλα και κοκκάλινα στρογγυλά γυαλιά κάνουν το απόλυτα ultra chic look.


Φαντάζει τολμηρό αλλά άμα το προσέξεις καλύτερα είναι απόλυτα απλό. Κατακόκκινο maxi φόρεμα σε αέρινη λιτή γραμμή ενώ το clutch δημιουργεί κομψή αντίθεση.


Ψηλόμεση φούστα που τελειώνει κάτω από το γόνατο είναι το απόλυτο trend της σεζόν. Βοyish Prada παπούτσια και κοκκάλινα γυαλιά ηλίου. Ένα θηλυκό και συνάμα casual look.


Maxi φούστα συνδυασμένη με μπλούζα σε φαρδιά γραμμή και λεπτά πέδιλα. Κομψός συνδυασμός που προδίδει έντονη προσωπικότητα.


Tribal prints μπερδεμένα μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα άψογα στιλάτο που αποκλείει το ενδεχόμενο να περάσεις απαρατήρητη.

Τα νεότερα κορίτσια φαίνεται πως ακούνε και υιοθετούν ένα πιο χαλαρό chic glam στιλ, νέας γενιάς. Με έντονα famme fatale στοιχεία προσαρμόζοντας, πάντα, όλα τα τελευταία trends της εποχής.

Τι βλέπεις…
– Οι ψηλόμεσες φούστες συνδυασμένες με πουκάμισα και μπλούζες σε φαρδιά γραμμή.
– Τα έντονα χρώματα και οι έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί.
– Το μπέρδεμα των prints
– Oι λεπτές ζώνες, οι τσάντες clutches φορεμένες μέσα στην ημέρα και τα στρογγυλά κοκκάλινα γυαλιά ηλίου
Τα boyish flat παπούτσια
– Το boyfriend look

Δεύτερος σταθμός: Λονδίνο
Η πρωτεύουσα της Ευρώπης! Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και που το μέγεθός της επιτρέπει οποιουδήποτε είδους υπερβολή σε όλα, πόσω μάλλον στο ντύσιμο.
Το Λονδίνο διαφέρει πολύ από το Παρίσι και το Μιλάνο στη μόδα γιατί δεν μιλάει αποκλειστικά και μόνο από τους σχεδιαστές της. Το Λονδίνο είναι η πόλη του high street και των χρυσών ευκαιριών στους νέους σχεδιαστές να αναδείξουν τη δουλειά τους.


Απαλές γήινες αποχρώσεις που δημιουργούν μία πολύ όμορφη διχρωμία στα ρούχα. Εάν το παρατηρήσεις η φωτογραφιζόμενη επιλέγει 4 βασικά χρώματα για να δημιουργήσει τις χρωματικές αντιθέσεις που προστάζει η μόδα. Τα παπούτσια μαρτυρούν μία rock ένταση σε ένα πολύ απλό look.


Κλειστός ο γιακάς στο λαιμό και φουσκωμένοι οι ώμοι σε ένα casual look που μπορεί να φορεθεί πολύ εύκολα σχεδόν παντού.Το πράσινο clutch δημιουργεί μία όμορφη αντίθεση.


Κλειστός ο γιακάς στο tribal πουκάμισο συνδυασμένο με ψηλοκάβαλο παντελόνι και σακάκι μακρύ που παραπέμπει σε παλτό. Απόλυτα chic σύνολο που το αποθεώνει το clutch σε διχρωμία.


Φούστα maxi σε έντονη απόχρωση του κίτρινου συνδυασμένη με μαύρη μπλούζα. Μας αρέσει πολύ ο γούνινος γιακάς του jacket αλλά και η καφέ λεπτή ζώνη στη μέση.


Aπόλυτο leather look με μποτάκια με γούνα στο εσωτερικό τους. Συνδυασμένο πολύ σωστά με λευκό πουκάμισο και μαντήλι ώστε να μην καταλήγει το δερμάτινο παντελόνι, μπουφάν και μπότες να φαίνονται υπερβολικές.

Μια βόλτα σε ένα κεντρικό δρόμο του Λονδίνου κι είναι αρκετή για να βομβαρδιστείς από νέες εικόνες όσον αφορά στο ντύσιμό σου. Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο έντονο που σχεδόν δεν χρειάζεται να ξεφυλίσσεις περιοδικά αφού τα αντικαθιστούν επάξια οι γυναίκες που κυκλοφορούν στους δρόμους και σε κάνουν να αναρωτιέσαι, πως τους σκέφτηκαν όλους αυτούς τους πρωτότυπους συνδυασμούς.

Τι βλέπεις…
– Τα χοντρά σε κόψιμο παπούτσια παραμένουν στην επικαιρότητα
– Τη διχρωμία στους συνδυασμούς
– Τα μακριά σακάκια τύπου παλτό
Τα κλειστά στο λαιμό: μπλούζες και πουκάμισα


Τελευταίος σταθμός: Mιλάνο

Το Μιλάνο, είτε το ξέρεις καλά είτε όχι, το πρώτο πράγμα που σου φέρνει στο μυαλό το άκουσμα το ονόματός του είναι το glamour. Ίσως να ευθύνονται και οι σχεδιαστές που εκπροσωπούν τη πόλη, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι απόλυτα με τα εντυπωσιακά και glamorous looks όπως ο Roberto Cavalli, oι Dolce&Gabbana, Fendi και πολλοί άλλοι.

Τα ‘καθαρά’ looks που δημιουργούν με το τζιν και το λευκό πουκάμισο να σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, σου δίνουν την αίσθηση ενός έντονου και πολλές φορές υπερβολικού logo στιλ. Ή μήπως είναι ψευδαίσθηση και τα κορίτσια στους δρόμους του Μιλάνου είναι πιο απλά από όσο μας προμοτάρουν τα μέσα;


Πολλά διαφορετικά trends συγκεντρωμένα σε ένα με τα κρόσσια του παντελονιού να δηλώνουν την παρουσία τους για φέτος το χειμώνα. Οπώς και το σακάκι σε απόχρωση snake skin ( δέρμα φιδιού).


Ένα total black look με το καστόρινο δερμάτινο jacket να κερδίζει τις εντυπώσεις και να μαρτυράει το πόσο must είναι φέτος.


Το κόκκινο χρώμα είναι μία πολύ έξυπνη επιλογή σε παλτό για φέτος το χειμώνα.


Τα φουσκωτά μπουφάν που φορούσες μικρή ήρθαν ξανά στη μόδα οπότε άνοιξε το μπαούλο σου και βγάλτο έξω. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.


Ένα έντονο χρωματικά φόρεμα φορεμένο πολύ σωστά με μαύρο δερμάτινο jacket που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει το όλο look σε casual rock.

Tα κορίτσια στο Μιλάνο έκαναν πρωτότυπους συνδυασμούς ρούχων και έφεραν εις πέρας πολλά διαφορετικά looks. Άλλες με πιο rock διάθεση κι άλλες με κλασικό στιλ κατάφεραν και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Τι βλέπεις…
Το δερμάτινο σουέντ σακάκι είναι must have
– Το leather jacket παραμένει και φέτος η καλύτερη επιλογή σε πανωφόρι -και σε πιο επίσημες εμφανίσεις
– Τα κρόσσια στο παντελόνι και στα αξεσουάρ είναι πρόταση από πολλούς σχεδιαστές

Τα κορίτσια στους μεγαλύτερους δρόμους της Ευρώπης κάνουν τη δική τους μόδα. Δεν ήρθει ο καιρός λοιπόν να το κάνουν και τα κορίτσια στην Αθήνα;

Eάν θέλεις κι εσύ να δεις τον εαυτό σου στα street fashion looks του tlife.gr στείλε μας τη φωτογραφία σου στο photos@tlife.gr

Read More

And More