Pea coat: Το all time πανωφόρι που αξίζει να επενδύσεις φέτος

Το μαύρο παλτό είναι το νούμερο ένα πανωφόρι για τον χειμώνα, και μετά ανάλογα τα trends έχουμε διάφορα new entries, όπως το puffer jacket, searling jacket, ζακέτες και γούνες να ακολουθούν και να βρίσκουν χώρο στην ντουλάπα μας.

Σήμερα θα σου μιλήσω για ένα άλλο κλασικό πανωφόρι που αγαπάνε οι Γαλλίδες και είναι αυτό που λέμε all time classic κομμάτι: το pea coat.

Θυμίζει λίγο το jacket που φοράει ο καπετάνιος και -ναι- από εκεί ξεκινά η ιστορία του αφού ο τρόπος που κλείνει μπροστά σε double breasted σχέδιο ήταν (και είναι) το αγαπημένο των ναυτικών που ήθελαν ζέστη και προστασία από το κρύο!

Δεν είναι μακρύ, φτάνει περίπου μέχρι το ύψος των μοιρών και συνήθως έχει και χρυσά κουμπιά. Το αγαπημένο χρώμα είναι το μπλε αλλά πλέον και η μαύρη εκδοχή είναι most wanted. Συνδυάζεται άψογα με skinny jeans και είναι από τα αγαπημένα jacket του fashion team της Vogue Paris, όπου πολλές φορές εμφανίζονται με αυτό συνδυάζοντάς το με μαρινιέρα και classic pumps.

Στα plus του είναι ότι λόγω μήκους σε κρατάει ζεστή αλλά αφήνει μία ωραία συνολικά εικόνα στην σιλουέτα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ποδιών σου μένουν ακάλυπτα, κάτι που τα περισσότερα πανωφόρια δεν το κάνουν.

Πάρε ιδέες για νέα look τώρα που το κρύο έχει ξεκινήσει για τα καλά!

Read More

And More