Πέθανε ο Hubert de Givenchy σε ηλικία 91 ετών

Ο Hubert de Givenchy, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών, όπως δήλωσε σήμερα η οικογένειά του μέσω του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP. Πιο συγκεκριμένα, τη δήλωση έκανε ο πρώην συνεργάτης του και σχεδιαστής Haute Couture, Philippe Venet, ο οποίος δήλωσε ότι ο Givenchy πέθανε στον ύπνο του στην αριστοκρατική του έπυαλη στο Παρίσι.

Ο σπουδαίος γίγαντας της μόδας που η καριέρα του διήρκεσε περίπου πέντε δεκαετίες, ήταν αγαπημένος σχεδιαστής της Jackie Kennedy, της Δούκισσα του Windsor και της Audrey Hepburn, η οποία ήταν και μια από τις μούσες του. Η Hepburn είχε δηλώσει πιο συγκεκριμένα: “Οι δημιουργίες του με κάνουν να νιώθω ο εαυτός μου. Είναι κάτι περισσότερο από Couturier. Είναι δημιουργός προσωπικότητας”.

Ο γνωστός Γάλλος σχεδιαστής έκανε διάσημο το little black dress (από τότε καμία γυναίκα δεν το αποχωρίζεται) και ήταν ο υπεύθυνος για το φανταστικό styling της Audrey Hepburn στην ταινία “Breakfast at Tiffany’s”, αλλά και για τους ρόλους της ηθοποιού στις ταίνες “Funny Face” και “Sabrina”. Από τότε τα ρούχα του δημιουργού κατάφεραν να μπουν και στη μεγάλη οθόνη.

H Audrey μάλιστα, είχε φορέσει ένα φόρεμα Givenchy στα βραβεία Όσκαρ το 1954.

Γνωστός για την αριστοκρατική αισθητική του, ο Givenchy αγαπήθηκε από μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ τον 20ο αιώνα, όπως η Elizabeth Taylor και η Grace Kelly.

Ο σχεδιαστής ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας για τον Pierre Balmain, τον Christian Dior και την Elsa Schiaparelli. Έπειτα, το 1952, ίδρυσε τον οίκο la Maison Givenchy και το 1988 τον πούλησε στην LVMH, αλλά παρέμεινε επικεφαλής του δημιουργικού κομματιού μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1995.

Μερικοί διάσημοι σχεδιαστές που ανέλαβαν το δημιουργικό κομμάτι, μετά την συνταξιοδότηση του Givenchy, ήταν ο John Galliano, ο Alexander McQueen και o Riccardo Tisci. Πλέον ο οίκος βρίσκεται στα χέρια της Clare Waight Keller, η πρώτη γυναίκα σχεδιάστρια που κατέκτησε αυτήν τη θέση στον Givenchy!

Read More

And More