Πωλείται το μυθικό σπίτι το Pierre Cardin στην Νότιο Γαλλία

Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ούγγρο αρχιτέκτονα Άντι Λόβαγκ που απεχθανόταν τις ευθείες γραμμές, το «Palais Bulles» (παλάτι των φυσαλίδων) είναι ένα ανάκτορο 1200 τ.μ. στη νότια Γαλλία. Δημιουργήθηκε από τον Λόβαγκ την δεκαετία του 70 και είναι μοναδικό στον κόσμο.

Το 1991 η μεγαλειώδης βίλα πέρασε στα χέρια του διάσημου σχεδιαστή Pierre Cardin, που την διακόσμησε με τη συλλογή του από έπιπλα και έργα τέχνης. Και στις 10 κρεβατοκάμαρες η διακόσμηση και τα χρώματα είναι διαφορετικά και πολλά έργα τέχνης ανεκτίμητης αξιας στολίζουν τους χώρους.

Έργα των Picasso, Lucio Fontana, Serge Manzon, Patrice Breteau… υπάρχουν παντού. Ο σχεδιαστής την χαρακτήριζε τον “παράδεισο” του. Πολλές φορές ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους για εκδηλώσεις ή φωτογραφίσεις στον εμβληματικό αυτό σπίτι κάνοντας το γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο Pierre Cardin έφυγε από την ζωή λίγο καιρό πριν και έτσι το οίκημα βγαίνει προς πώληση. Ένα σπίτι έργο τέχνης που σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς αγοραστές αλλά και συλλέκτες αφού έχει μοναδική αξία.

 

Read More

And More