Πού και πότε θα δεις… “Τα δωμάτια της Gabrielle Chanel”

Το μουσείο μόδας του Παρισιού, Palais Galliera, θα γίνει το πρώτο μόνιμο μουσείο μόδας της Γαλλίας το 2019 χάρη στην υποστήριξη του Οίκου CHANEL. Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της μόδας. Για να διατηρήσει λοιπόν αυτή τη “θέση” και να επιδείξει την κληρονομιά της πόλης, ο δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, αποφάσισε να δημιουργήσει μόνιμα εκθεσιακά δωμάτια στο Palais Galliera.

Ο Οίκος CHANEL αποφάσισε να “χτίσει” μια μακροπρόθεσμη σχέση με το Palais Galliera, υποστηρίζοντας έτσι αυτή τη φιλόδοξη πρωτοβουλία, η οποία είναι απαραίτητη για την προώθηση τόσο της μόδας, όσο και της κουλτούρας του Παρισιού. Ο οίκος, ως αποκλειστικός χορηγός, συνεργάζεται με το Δήμο του Παρισιού και χρηματοδοτεί τη κατασκευή των νέων εκθεσιακών χώρων, που εκτιμάται στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ. Η μόνιμη έκθεση θα ανοίξει το 2019 και θα ονομάζεται “Τα δωμάτια της Gabrielle Chanel”.

Ο εκθεσιακός χώρος, ο οποίος θα βρίσκεται στο υπόγειο, θα είναι ανοιχτός όλο το χρόνο για το κοινό κι έχει σκοπό να παρουσιάσει την ιστορία της μόδας από τον 18ο αιώνα έως σήμερα. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ενός εργαστηρίου εκμάθησης και ένα βιβλιοπωλείο.

Το ισόγειο του μουσείου θα συνεχίσει να είναι αφιερωμένο σε περιοδικές εκθέσεις.

Read More

And More