Πριγκίπισσα Νταϊάνα: H ιστορία πίσω από το iconic μαύρο φόρεμα

Η πριγκίπισσα Diana έφυγε από την ζωή σαν σήμερα το 1997, αλλά παραμένει στις καρδιές του κόσμου σαν την αγαπημένη πριγκίπισσα όλων των εποχών. Σήμερα, 31 Αυγούστου 2023, συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον θάνατό της, μία μοναδική προσωπικότητα και ένα αξεπέραστο fashion icon.

Το μοναδικό της στιλ αποτελεί ακόμη και τώρα πηγή έμπνευσης, ενώ μερικές εμφανίσεις της έχουν μείνει iconic! Μία από αυτές είναι και το περίφημο “Revenge dress”.

Τον Ιούνιο του 1994, τρία χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον πρίγκιπα Charles, η Diana εμφανίστηκε με ένα off-the-shoulder, που είχε  ανοιχτή λαιμόκοψη, mini μαύρο φόρεμα από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Christina Stambolian στο πάρτι του Vanity Fair στο Serpentine Gallery στο Λονδίνο. Toλμηρό για μία royal εμφάνιση, η Diana το είχε επιλέξει επίτηδες  για να εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο το Κάρολο, εφόσον το ίδιο βράδυ, θα μεταδιδόταν στην τηλεόραση το το ντοκιμαντέρ με τίτλο Charles: The Private Man, the Public Role, στο οποίο ο Κάρολος θα ομολογούσε δημόσια την απιστία του για πρώτη φορά.

To τολμηρό για τα δεδομένα μίας “γαλαζοαίματης” μίνι φόρεμα, χαρακτηρίστηκε ως “φόρεμα εκδίκησης” γιατί επιλέχθηκε από την Diana για την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την παραδοχή του Καρόλου ότι υπήρξε άπιστος στον γάμο τους και βεβαίως έγραψε ιστορία!

Φωτογραφίες- Getty Images

 

 

Read More

And More