Σε αυτή την συλλογή η  μόδα συναντά την τέχνη της κεραμικής

Αυτή τη σεζόν η σχεδιάστρια μόδας Liana Camba και η κεραμίστρια Νάνσυ Λειβαθινού ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια limited edition συλλογή κεραμικών που παντρεύει τη μόδα με την κεραμική. Μέσα από την ανάγκη της σχεδιάστριας να εξερευνήσει νέους τρόπους έκφρασης και να πειραματιστεί με διαφορετικές πτυχές δημιουργικότητας αλλά και την αληθινή αγάπη της για το design, το homeware και τη φιλοσοφία της φιλοξενίας η νέα συλλογή προβάλλει τη χειροποίητη μοναδικότητα κι ερμηνεύει την ελληνικότητα στην πιο refined εκδοχή της.

Με πηγή έμπνευσης τη διαχρονική κομψότητα της κορδέλας, ένα επαναλαμβανόμενο στοιχείο στις δημιουργίες Liana Camba, η limited συλλογή Le Ruban είναι ένα δημιουργικό σταυροδρόμι εκεί που η σύγχρονη μόδα συναντά την τέχνη της κεραμικής ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ αισθητικής και χρηστικότητας.

Στις δημιουργίες της Le Ruban η θηλυκότητα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συλλογών Liana Camba εκφράζεται μέσα από ρευστές καμπύλες ενώ η διαχρονική handmade πολυτέλεια που αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αισθητικής του label μεταφράζεται μέσα από αυθεντικές περίτεχνες λεπτομέρειες.

Κάθε κομμάτι της limited συλλογής – η οποία αποτελείται από τέσσερα ανθοδοχεία, ένα κηροπήγιo και ένα διακοσμητικό στοιχείο –  έχει δημιουργηθεί στο χέρι, είναι διαφορετικό και κυκλοφορεί σε αριθμημένα αντίτυπα αποπνέοντας την αισθητική και το ύφος της σχεδιάστριας διατηρώντας παράλληλα την αυθεντικότητα και το χειροποίητο χαρακτήρα που διακρίνει τη δουλειά της Νάνσυς Λειβαθινού.

Ωδή στη διαχρονικότητα της ελληνικής δεξιοτεχνίας, η συλλογή Le Ruban ξεκινάει το δικό της ταξίδι στη σύγχρονη δημιουργικότητα παντρεύοντας αρμονικά την κεραμική, μια τέχνη που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση και τη λαογραφία, με την πιο σύγχρονη μορφή έκφρασης, τη μόδα, για να μας οδηγήσει μέσα από ένα διαφορετικό, αυτή τη φορά, δημιουργικό μονοπάτι προς στο υπέροχο αισθητικό σύμπαν της Ελληνίδας σχεδιάστριας.

Η Le Ruban ολοκληρώνεται με μια ομώνυμη capsule συλλογή ρούχων που αποτελείται από 6 outfits κι έρχεται να «ντύσει» στιλιστικά το concept της δημιουργικής συνέργειας της καταξιωμένης σχεδιάστριας με τη βραβευμένη κεραμίστρια συνθέτοντας μια αρμονική εικόνα.   

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164