Styling tips για να αποκτήσουν ενδιαφέρον οι total black εμφανίσεις σου!

Είναι κομψό, είναι διαχρονικό, είναι αγαπημένο. Το μαύρο χρώμα είναι πρωταγωνιστής στις εμφανίσεις μας και η δυναμική του παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Είναι σέξι και θεωρητικά εύκολο και ασφαλές. Όμως έχουν και οι total black εμφανίσεις τις παγίδες τους.

Καταρχάς, θέλω να θυμάσαι πως δεν ταιριάζουν όλα τα μαύρα μεταξύ τους. Όσο σουρεάλ κι αν σου ακούγεται αυτό, αν παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις πως δεν έχουν όλα τα υφάσματα το ίδιο μαύρο. Εκεί λοιπόν πρέπει να ακονίσεις καλά την παρατηρητικότητά σου και για το απόλυτο total black σύνολο, ώστε όλα τα μαύρα που χρησιμοποιείς να είναι τα ίδια. Ok; Αν δεν είναι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και ταλέντο για να καταφέρεις να τα ισορροπήσεις μεταξύ τους και το αποτέλεσμα να μην φαίνεται λάθος.

Από εκεί και πέρα, και για να κάνεις αυτό που σου υποσχέθηκε ο τίτλος του άρθρου, να δώσεις δηλαδή αυτό το “κάτι” στις μαύρες εμφανίσεις σου, δεν έχεις παρά να παίξεις, να πειραματιστείς με τις υφές. Οι γυαλάδες του δέρματος θα σε βοηθήσουν, το σατέν με ένα πλεκτό, η δαντέλα, η γούνα. Κρατάς το μαύρο σταθερό και ίδιο, και αλλάζεις τα υφάσματα, έτσι ώστε το look να αποκτήσει ενδιαφέρον. Και πάλι, τσεκάρεις στον καθρέφτη τις ισορροπίες, ναι;

Οι μεταλλικές λάμψεις είναι επίσης ένα στοιχείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να νοστιμίσεις την απολύτως μαύρη φιγούρα σου. Κοσμήματα: δαχτυλίδια, κολιέ (statement pieces έντονα ή layering), βραχιόλια στη διάθεσή σου. Με τον ίδιο διακοσμητικό τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν και τα κουμπιά ή οι λεπτομέρειες από την τσάντα ή τα παπούτσια σου. Και πάλι -δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω- προσοχή στην αισθητική ισορροπία.

Τα παπούτσια μπορούν επίσης να είναι εκείνο το σημείο που θα κάνει τη διαφορά. Μπορεί να είναι λευκά sneakers, μπορεί να είναι μαύρα με λευκές λεπτομέρειες, μπορεί να έχουν χρώμα.

A twist of colour! Κι εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα μαλλιά σου, τα νύχια σου, το κραγιόν σου. Αν έχεις ένα έντονο χρώμα μαλλιών ή είναι ξανθά, τα χρησιμοποιείς ως “αξεσουάρ”. Η πινελιά που θα κάνει τη διαφορά μπορεί επίσης να είναι τα κατακόκκινα νύχια σου ή το κραγιόν σου. Σέξι!

Statement item! Ένα κομμάτι που θα ξεχωρίζει και θα κάνει εντύπωση. Μπορεί να είναι η τσάντα σου, μπορεί τα παπούτσια σου, μπορεί ένα καπέλο. Και φυσικά μπορεί κι αυτό να είναι μαύρο, αρκεί να έχει αυτό το “κάτι” που το κάνει να ξεχωρίζει, να εντυπωσιάζει και παρόλο που είναι το ίδιο χρώμα με το σύνολό σου, να τραβάει το μάτι με το design του.

Λίγο δέρμα! Μερικές φορές, την ανάσα στη μαύρη μονοχρωμία τη δίνει η αποκάλυψη της επιδερμίδας. Ίσως ένα δικτυωτό καλσόν, ένα ντεκολτέ, ένα σκίσιμο στη φούστα ή στο φόρεμα που αφήνει λίγο από το δέρμα σου να φανεί και σπάει την total black εικόνα σου με ένα κλείσιμο του ματιού.

Κλείνοντας θα ήθελα να επαναλάβω: προσοχή στις ισορροπίες και προσοχή στις υπερβολές. Αν αποφασίσεις να προσθέσεις χρώμα, καλύτερα να είναι στις λεπτομέρειες. Οι μαύρες εμφανίσεις με μερικά αγγίγματα μόνο χρώματος είναι υπέροχες και σέξι. Οι υπερβολές χαλάνε και αποσυντονίζουν το αποτέλεσμα, ναι; Μια δυο νότες είναι αρκετές. Παραπάνω κάνουν παραφωνία.

Read More

And More