5 τρόποι να φορέσεις την Y2K maxi φούστα μέσα στο σουκού

Ο Σεπτέμβριος θεωρείται φθινόπωρο. Άλλο που στην Ελλάδα μοιάζει να είναι πανομοιότυπος με τον Αύγουστο. Αυτή την μεταβατική περίοδο μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, ο καιρός έχει κέφια και παίζει παιχνίδια. Δεν έχεις ιδέα σχετικά με το τι πρέπει να φορέσεις. Το πρωί ο ήλιος καίει και σε ξεγελά, με αποτέλεσμα να ντύνεσαι ελαφριά, εντελώς καλοκαιρινά, ενώ όταν έρθει το βράδυ, η θερμοκρασία έχει ξεκινήσει και πέφτει, μετατρέποντας ένα denim jacket, ριγμένο στους ώμους, σε απαραίτητο κομμάτι για την βόλτα. 

Σε αυτή τη φάση η maxi φούστα αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς ναι μεν καλύπτει τα πόδια σου προστατεύοντάς τα από την πιθανή δροσιά του σούρουπου, ενώ την ίδια στιγμή δεν σε «πνίγει», δεν σε κάνει να… ιδρώνεις, όποιο και αν είναι το πρόγραμμα της ημέρας σου. Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο item μπορεί να φορεθεί με μεγάλη ευκολία και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αυτό προϋποθέτει φυσικά να προσαρμόζεις κάθε φορά το styling ανάλογα με τις επιτάξεις του καιρού… 

Όπως πολλές ακόμα τάσεις που έζησαν την στιγμή τους (ξανά!) μέσα στο 2023, έτσι και η maxi φούστα αποτελεί Y2K trend, δηλαδή ένα trend που πρωτοεμφανίστηκε στην παγκόσμια fashion scene στα late ’90s και στις αρχές του 2000. Για να πάρεις μια γεύση, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται τα chunky ankle boots, τα cropped tops, χαμηλόμεσα, denim παντελόνια, oversized δερμάτινα jackets και άλλα πολλά. Πώς έχουμε σκοπό λοιπόν να φορέσουμε την maxi φούστα το πρώτο σουκού του Σεπτεμβρίου; Η απάντηση (ή καλύτερα οι απαντήσεις) που ψάχνεις κρύβονται παρακάτω.

Με ριγέ πουκάμισο και sneakers

Photo by Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

Με ένα φαρδύ, πουκάμισο μαρινιέρα και φλατ σανδάλια

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

Μονοχρωματικά! Με cropped top, mules, και αξεσουάρ στον ίδιο χρωματικό τόνο

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edward Berthelot (@edward.berthelot)

Με knitted, στράπλες top και statement flats

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Με tank top και σαγιονάρες

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darja Barannik (@darjabarannik)

Κεντρική φωτογραφία: Edward Berthelot/Getty Images

Read More

And More