Black Friday: Πρακτικές συμβουλές για να ψωνίσεις σωστά!

Η Black Friday είναι ένα γεγονός, που ξεκίνησε στην Αμερική και δειλά δειλά ήρθε και στην Ελλάδα. Φέτος όμως έχει την τιμητικής της με όλα σχεδόν τα καταστήματα να μπαίνουν στο παιχνίδι των προσφορών και τον εκπτώσεων. Πρόκειται για μία μόνο ημέρα (και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή) όπου μαγαζιά βγάζουν τα προιόντα τους σε μειωμένες τμές, κυρήσσοντας την έναρξη της περιόδου του χριστουγεννιάτικου shopping.
Εφόσον λοιπόν τα Χριστούγεννα είναι ένα μόνο μήνα μακριά, η Black Friday είναι μια τέλεια ευκαιρία για να ψωνίσεις κομμάτια από τα αγαπημένα σου brands σε καλές τιμές αλλά και για να αγοράσεις δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Επειδή όμως η σκέψη των μεγάλων και συναρπαστικών εκπτώσεων παντού χωρίς σχέδιο δράσης μπορεί να γίνει στην καλύτερη περίπτωση χαοτική ή και τρομαχτική στη χειρότερη, σήμερα σου συγκεντρώσαμε κάποια tips
έτσι ώστε να βγεις για ψώνια με στρατιωτική ακρίβεια και να μην κάνεις αγορές που αργότερα θα μετανιώσεις.

Μετακινήσου προς τα κάτω για να τα δεις!

1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
Μπες στα sites των αγαπημένων σου brands και εντόπισε τα κομμάτια που ίσως λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου ή που απλά θέλεις να αποκτήσεις. Φτιάξε μια λίστα και σημείωσε τους κωδικούς των κομματιών που θέλεις να αγοράσεις.

2. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΩΡΙΣ
Όπως λέει και η παροιμία, το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι. Αν έχεις στην καρδιά σου ένα συγκεκριμένο fashion item υπάρχει ο κίνδυνος του να ξεπουλήσει. Όσο νωρίτερα λοιπόν ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο.Θα έχεις και καλύτερη επιλογή στα μεγέθη και τα χρώματα.

3. ΈΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

Τα πουκάμισα με oversized αναλογίες θα συνεχίσουν να είναι μεγάλη τάση και για την επόμενη σεζόν, όπως και τα κομμάτια με διακοσμητικές προσθήκες και πολυτελείς υφές ή τα βολάν. Τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσεις τέτοιου είδους κομμάτια που θα μπορέσεις να φορέσεις την εορταστική περίοδο και θα μπορέσεις να κρατήσεις για αρκετό καιρό ακόμα στη ντουλάπα σου.

4. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ
Ενώ πολλοί θα σε συμβούλευαν να κινηθείς σε κλασικές επιλογές σε περιόδους εκπτώσεων, εμείς θα σε συμβουλεύσουμε να κάνεις το αντίθετο. Όταν έχεις την ευκαιρία να κάνεις ψώνια σε μειωμένες τιμές αγόρασε κομμάτια που κανονικά δεν θα αγόραζες. Οι εκπτώσεις προσφέρουν μια ευκαιρία να αναβαθμίσεις της γενική ποιότητας της ντουλάπας μου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσες να αντέξεις οικονομικά υπό άλλες συνθήκες.

5. ΨΩΝΙΣΕ ΜΕ ΤΟ 2017 ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ
Μπορεί να σου ακουστεί τρελό το να ψωνίσεις τώρα ανοιξιάτικα κομμάτια, θα πρέπει όμως να ξέρεις ότι θα σου φανούν πιο χρήσιμα από ότι ένα κεντημένο με παγιέτες φόρεμα που θα φορέσεις μόνο την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Γυαλιά ηλίου και ανοιξιάτικα φορέματα θα πρέπει να μπουν στη λίστα των πιθανών αγορών σου.

6. ΨΩΝΙΣΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Κράτησε μια τσάντα που κλείνει με ασφάλεια και κράτησέ την μπροστά σου ανά πάσα στιγμή. Το να μεταφέρεις μετρητά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μη βγεις εκτός προϋπολογισμού, αλλά είναι επίσης λιγότερο ασφαλής. Έχε μια λίστα με το τι ψάχνεις και ένα ποσό στο μυαλό για το πόσα θέλεις να ξοδέψεις. Όταν το φτάσεις, ήρθε η ώρα να πάς στο σπίτι.

7.ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΙΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Δεδομένου ότι οι πολιτικές επιστροφής έχουν γίνει κάπως πολύπλοκες καλό να ξέρεις τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσεις σε περίπτωση που θελήσεις να επιστρέψεις κάτι. Όπως και να έχει καλό είναι να είσαι σίγουρη για την αγορά σου πριν πληρώσεις ο,τιδήποτε.

Read More

And More