Εκπτώσεις!Ένας οδηγός για να ψωνίσεις φέτος σωστά

Έχουν ξεκινήσει επίσημα οι εκπτώσεις από εχθές Δευτέρα 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι ένας επίγειος παράδεισος άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει όλες εμάς να αποκτήσουμε όλα αυτά που επιθυμούμε σε σούπερ τιμές. Τόσο καιρό κρατιόσουν, έκανες οικονομία και περίμενες αυτές τις ημέρες πως και πως για να επενδύσεις σε αυτό ή αυτά τα fashion items που έχεις τσεκάρει εδώ και καιρό. Πριν τρέξεις στα καταστήματα όμως, θέλω να έχω για λίγο την προσοχή σου.

Δεν θέλω να σταθώ εμπόδιο στον ενθουσιασμό σου, αλλά οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Επειδή είμαστε γυναίκες κι έχουμε μια τάση να ξεφεύγουμε στο θέμα “αγορές”, θέλω να δώσεις βάση σε μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε στις εκπτώσεις (αλλά και γενικά) που μπορούν να μας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού ή να αποκτήσουμε κάτι που στην τελική δεν χρειαζόμαστε. Δες προς τα κάτω και έχε κατά νου όλα όσα σου λέω λίγο πριν φτάσεις στο ταμείο.

Όσο φανταστικές και αν είναι οι εκπτώσεις, ποια από εμάς δεν έχει πέσει στην παγίδα να αγοράσει κάτι εντελώς περιττό ή και στο λάθος νούμερο μόνο και μόνο επειδή ήταν σε πολύ καλή προσφορά;Αν θέλεις λοιπόν να αξιοποιήσεις στο έπακρο την περίοδο των εκπτώσεων, που είναι ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε χωρίς να καταλήξεις με τύψεις για το πορτοφόλι σου ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips:

Μην επενδύεις χωρίς να κάνεις έρευνα
Μπορεί να έχεις δει κάτι που σου αρέσει, αλλά πριν το αποκτήσεις τσέκαρε αν μπορείς να το βρεις σε καλύτερη τιμή σε κάποιο άλλο κατάστημα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα πιο basic items, όπως ένα ολόσωμο μαύρο μαγιό ένα κλασικό φόρεμα ή ένα ζευγάρι γόβες κ.λ.π. Τα statement pieces δύσκολα τα βρίσκεις σε άλλα μαγαζιά, μιας και υπάρχει αυτό το κατιτίς που τα κάνει ξεχωριστά.

Mην αγοράζεις λάθος νούμερα γιατί είναι σε προσφορά
Σε όλες μας έχει συμβεί! Βλέπουμε ένα παντελόνι ή ένα φόρεμα που είναι 3 νούμερα μεγαλύτερα από το δικό μας και το αγοράζουμε μόνο και μόνο γιατί έχει μεγάλη έκπτωση. Το σκεπτικό μας εκείνη τη στιγμή είναι ότι θα το πάμε για μεταποίηση ή θα το “σώσουμε” με κάποια ζώνη. Το αποτέλεσμα στο πρώτο σκεπτικό είναι ότι δίνεις αρκετά λεφτά στη μοδίστρα για κάτι που θα μπορούσες να μην είχες πάρει. Το αποτέλεσμα στο δεύτερο σκεπτικό είναι να φοράς ζώνη και το ρούχο να “σακουλιάζει” και να μην δείχνει σωστό πάνω σου

Δεν δοκιμάζεις ή πετάς τις αποδείξεις
Μου φαίνεται λογικό να αγχώνεσαι από τον κόσμο στα δοκιμαστήρια όταν ένα μαγαζί έχει εκπτώσεις. Καλό είναι πριν επενδύσεις σε κάτι να το δοκιμάσεις πρώτα ή εναλλακτικά να το πάρεις σπίτι σου και να το φορέσεις με την ησυχία σου. Μην κόψεις τα καρτελάκια και μην πετάς τις αποδείξεις αν δεν είσαι σίγουρη ότι σου αρέσει

Αναζήτησε κομμάτια που ξέρεις ότι φοράς
Χρησιμοποίησε τις εκπτώσεις ως ευκαιρία να αποκτήσεις πράγματα που ξέρεις ότι φοράς συχνά όπως jeans, πουκάμισα, μια ωραία pencil φούστα, ένα λευκό ή μαύρο φόρεμα, μια everyday bag, ένα ζευγάρι μαύρες ή nude γόβες σε κλασικό shape ή και κομμάτια σχεδιαστών που δεν βρίσκεις συχνά σε έκπτωση. Οι πτώσεις στις τιμές σε τέτοια κομμάτια μπορεί να μην είναι τόσο απότομες, αυτές είναι όμως οι αγορές που αξίζει να κάνεις και που θα κρατήσεις για καιρό στην ντουλάπα σου.

Προσοχή στα ελαττώματα
Ναι, όλες οι γυναίκες θα κάνουν μια βόλτα στα μαγαζιά. Θα δοκιμάσουν, θα φορέσουν, θα κοιτάξουν, μερικές φορές θα στριμωχτούν δημιουργώντας κάποια προβλήματα στο ρούχο που δεν θα αγοράσουν. Πριν πληρώσεις κάτι που σου άρεσε λοιπόν φρόντισε να το έχεις τσεκάρει καλά για τυχόν ελαττώματα. Γιατί αν ανακαλύψεις κάτι στο σπίτι ξέρεις ότι στις εκπτώσεις ακόμη και η επόμενη μέρα είναι αργά -ίσως- για να ξαναβρείς το κομμάτι που θέλεις και στο νούμερό σου. Οπότε προσοχή.

Μην ακούς τους άλλους
Είναι ωραία βόλτα τα ψώνια. Με την κολλητή σου ή με τις κολλητές σου. Μπορεί και με το αγόρι σου, έτσι για να είσαι σίγουρη ότι θα του αρέσει. Όμως… Στην πρώτη περίπτωση, να θυμάσαι ότι κανένας δεν σε ξέρει όπως εσύ και κανείς δεν θα δει όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής όπως εσύ. Άρα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη. Οι φίλες μας αγαπάνε, μας λατρεύουν, μας λένε την αλήθεια, αλλά πάντα με τα δικά τους μάτια. Δεν σου έχει τύχει κάτι να αρέσει στις φίλες σου κι εσένα κάτι να σε ενοχλεί; Ή να σου αρέσει εσένα κάτι πολύ και οι φίλες σου να σε προσγειώνουν απότομα; Μόνη σου είναι καλύτερα. Πίστεψέ με.

Πάμε να δούμε και την λίστα με τα all time classic κομμάτια που αξίζει να ψάξεις:

Τα 10 best buys
Μαύρο παντελόνι (χωρίς prints, τρουκς κτλ.)
Μαύρο φόρεμα σε κλασική γραμμή
Τote bag
Μπαλαρίνες-loafers
Γυαλιά ηλίου
Τζιν παντελόνι (χωρίς σκισίματα, τρουκς κτλ)
Μαύρες γόβες κλασικές
Ρολόι
Λευκό πουκάμισο
Κομμάτια πολύ ακριβά που έχουν πέσει στο μισό της τιμής τους

Read More

And More