Καλεσμένη σε γάμο: Τα don’ts που πρέπει να αποφύγεις και προτάσεις για να είσαι στιλάτη

Όσο ο καιρός “ανοίγει”, τόσο οι γάμοι αυξάνονται! Είναι πλέον γνωστό ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να παντρευτούν την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να έχεις γεμίσει με προσκλητήρια, μιας και θα είσαι καλεσμένη σε πολλά τέτοια events. Καθώς καταφθάνουν μια – μια οι προσκλήσεις, το δικό σου άγχος φουντώνει και αυτό που σκέφτεσαι είναι: “Τι να φορέσω; Ποιο είναι το κατάλληλο outfit για αυτήν την εποχή; Πως θα ολοκληρώσω το look μου; Πως θα είμαι εντυπωσιακή, αλλά όχι υπερβολική;”. Πολλά ερωτήματα που δεν έχεις ακόμα απάντηση. Μην αγχώνεσαι αγαπητή μου αναγνώστρια! Εμείς είμαστε εδώ και θα σε βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Το σημερινό θέμα θα λύσει κάθε σου στιλιστική απορία σε περίπτωση που πρέπει να παραβρεθείς σε ένα γάμο. Προς τα κάτω θα βρεις έξι στιλιστικά tips για να μην παραβιάσεις τους άγραφους κανόνες του γάμου, καθώς και ιδέες για σύνολα με παντελόνι, κοστούμι, ολόσωμη φόρμα, φούστα ή φόρεμα.

 

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ DON’TS

1.Μην φορέσεις λευκό από την κορυφή έως τα νύχια
Είναι ίσως ο πιο σημαντικός και “διάσημος” κανόνας. Λευκό φοράει μόνο η νύφη και αυτό πρέπει να το θυμάσαι. Δεν είμαστε κατά του να προσθέσεις ένα λευκό item στο σύνολό σου, όπως παντελόνι, τοπ, φούστα (εννοείται όχι φόρεμα). Είμαστε κατά του να επιλέξεις ένα total white look.

2.Προσπάθησε να μην κλέψεις την παράσταση
Μια ακόμα συμβουλή που είναι για το καλό της νύφης. Ναι, θέλεις να είσαι εντυπωσιακή, αλλά πρόσεχε να μην το παρακάνεις. Σκοπός δεν είναι να κοιτάξουν εσένα όλοι οι καλεσμένοι, αλλά τη νύφη που έχει την τιμητική της εκείνη την ημέρα.

3.Απόφυγε το πολύ… γυμνό
Ο γάμος είναι μια ιδιαίτερη περίσταση που ξεκινάει από την εκκλησία και καταλήγει σε γλέντι. Πρέπει να έχεις λοιπόν, στο μυαλό σου ότι το πολύ “γυμνό” δεν ενδείκνυται, ειδικά για την εκκλησία. Επέλεξε να δείξεις ένα σημείο του σώματός σου, διαλέγοντας να βάλεις κάτι σε μίνι γραμμή ή με διακριτικό ντεκολτέ ή με κάποια cuts στη μέση.

4.Τα casual κομμάτια είναι μόνο για τη βόλτα
Τζιν ρούχα, δερμάτινα τζάκετ, μεγάλες τσάντες, και γενικά οτιδήποτε φοράς στη βόλτα και στις daily εμφανίσεις, είναι απαγορευτικά για αυτήν την περίσταση.

5.Όχι shorts και όχι playsuits
Ο γάμος μπορεί να είναι ένα πάρτι, αλλά καλό θα ήταν να μην ντυθείς σαν να πηγαίνεις σε πάρτι, αφού πρόκειται για ένα πιο formal event. Το shorts ή το playsuit ίσως να ήταν ιδανικά για μια βάφτιση, αλλά είναι don’t επιλογή για ένα γάμο.

6.Μην πάρεις μαζί σου flat παπούτσια
Σίγουρα το έχεις δει ή το έχεις κάνει. Οι περισσότερες γυναίκες φορούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια στην εκκλησία και έπειτα στην δεξίωση, αλλάζουν και φορούν flat. Καλό θα ήταν να μην το κάνεις αυτό γιατί δεν είναι ωραία σαν εικόνα. Επέλεξε από την αρχή ένα άνετο ζευγάρι ψηλοτάκουνα που θα σου επιτρέψουν να χορέψεις κιόλας.

 

Πάμε τώρα να δούμε τι να φορέσεις για να είσαι “σωστή”, στιλάτη και εντυπωσιακή…

 

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Μπορείς να επιλέξεις μια παντελόνα, μια ζιπ κιλότ ή ένα κλασικό chinos. Αν επιλέξεις minimal γραμμές και χρώματα μπορείς να “παίξεις” με τα αξεσουάρ, επιλέγοντας ένα χρωματιστό clutch και πολλά βραχιόλια (φωτό 1). Επίσης μπορείς να κρατήσεις όλο το υπόλοιπο σύνολο απλό, αλλά να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο τοπ από δαντέλα που θα δώσει το ξεχωριστό twist (φωτό 2). Τέλος, αν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο, φόρεσε ένα χρωματιστό παντελόνι, μια printed μπλούζα και clutch με σχέδια (φωτό 3).

 

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Είναι ότι πιο hot μπορείς να επιλέξεις σε ένα γάμο. Είμαστε υπέρ των pastel χρωμάτων, τα οποία θα σου δώσουν την ευκαιρία να επιλέξεις ευφάνταστα αξεσουάρ. Το κοστούμι είναι safe, εκπέμπει αυτοπεποίθηση και μπορείς να διαλέξεις μια γραμμή που να ταιριάζει στο δικό σου σώμα (στενή όπως στη φωτό 1 ή πιο loose όπως στη φωτό 2).

 

ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΟΡΜΑ

Είναι ένα κομμάτι που φοράς και ξεμπερδεύεις. Αν είσαι λάτρης των χρωμάτων τότε προτείνουμε μια σε σμαραγδί χρώμα γιατί εκπέμπει φινέτσα, αν θέλεις κάτι πιο ρομαντικό, τότε επέλεξε μια σε απόχρωση του ροζ, αν θέλεις κάτι minimal, τότε διάλεξε μια σε μαύρο χρώμα (όχι δεν είναι don’t). Η σμαραγδί ολόσωμη φόρμα ταιριάζει τέλεια με χρυσά αξεσουάρ ή σε ουδέτερα χρώματα(φωτό 1), η ροζ πάει με λευκά ή ασημί(φωτό 2), ενώ τη μαύρη μπορείς να τη συνδυάσεις με χρωματιστά, λευκά, ακόμα και μαύρα(φωτό 3).

 

ΦΟΥΣΤΑ

Σε αυτήν την κατηγορία θα βρεις styling tips για mini, midi και maxi φούστα. Σε γενικές γραμμές είμαστε λίγο κατά στη mini φούστα, αλλά έχουμε μια συμβουλή για εσένα που θέλεις να την επιλέξεις. Πιστεύουμε ότι η ιδανική mini φούστα για να είναι chic το αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχει επιρροές από τη δεκαετία του ’20. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις να έχει φτερά (hot τάση για φέτος), ώστε το αποτέλεσμα να είναι ρομαντικό και κομψό. Το τοπ, τα παπούτσια και η τσάντα σου θα πρέπει να είναι σε minimal ύφος και απλά χρώματα (φωτό 1).

Όσον αφορά στη midi φούστα, έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να διαλέξεις minimal χρώματα και να έχεις ένα απλό σύνολο. Επειδή όμως αυτό είναι προφανές, εμείς σου προτείνουμε να “παίξεις” λίγο με το στιλ σου και να επιλέξεις μια μαύρη φούστα με διακριτικά prints, να τη συνδυάσεις με ένα ασπρόμαυρο τοπ, μαύρα πέδιλα και snake effect τσάντα (φωτό 2).

Τέλος, αν θέλεις να φορέσεις μια maxi φούστα, συνδύασέ την με ένα minimal top και ολοκλήρωσε με μεταλλικά πέδιλα κι ένα μεταλλικό τσόκερ στο λαιμό (φωτό 3).

 

ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Το σημερινό θέμα ολοκληρώνεται με το φόρεμα. Αγαπημένη επιλογή των γυναικών για ένα γάμο. Αν θέλεις κάτι σε mini γραμμή, επέλεξε ένα φόρεμα σε αέρινο και ρομαντικό ύφος, ή διαφορετικά ένα blazer dress. Μπορείς να ολοκληρώσεις το σύνολό σου με μια chain bag και γόβες με strap στον αστράγαλο (φωτό 1).

Αν νιώθεις πιο άνετη και στιλάτη με ένα midi φόρεμα, επέλεξε ένα σε στενή ή wrap γραμμή και με ιδιαίτερα χρώματα και συνδύασέ το με μυτερές γόβες και clutch από τα χρώματα που υπάρχουν ήδη στο φόρεμά σου (φωτό 2).

Τέλος, μπορείς να διαλέξεις ένα σε maxi γραμμή και ρομαντικό ύφος και να το συνδυάσεις με πέδιλα και μια chain bag (φωτό 1). Με το μάξι φόρεμα δεν ταιριάζουν καθόλου οι γόβες και αυτό πρέπει να το θυμάσαι.

 

P.S.: Σε περίπτωση που έχεις περισσότερες απορίες ή θέλεις να σου πούμε την άποψή μας για το look που έχεις επιλέξει, στείλε μας την ερώτησή σου στο styling@tlife.gr.

Read More

And More