Πως μπορώ να “φροντίσω” τα δερμάτινα παπούτσια μου;

Είναι η εποχή που φοράς σχεδόν καθημερινά δερμάτινα μποτάκια, μπότες και γενικά leather shoes, αφού τα πάνινα sneakers που αγαπάς δεν είναι ιδανικά για αυτόν τον καιρό. Τα δερμάτινα παπούτσια είναι ζεστά και άνετα, σε προστατεύουν από το κρύο και μπορείς όλη μέρα να κάνεις τις δουλειές σου, τις βόλτες σου, να μην βρέχεσαι και να είσαι και stylish! Ξεκάθαρα λοιπόν, είναι σαφώς πιο ανθεκτικά από τα πάνινα, αλλά χρειάζονται και extra φροντίδα!

Μην μου αγχώνεσαι. Οι κανόνες είναι τρεις, είναι απλοί και αν τους ακολουθήσεις θα δεις μεγάλη διαφορά στα παπούτσια σου.

Κανόνας #1: Το σωστό καθάρισμα

Τώρα που ο καιρός είναι βροχερός, πολλές φορές γυρνάμε στο σπίτι και τα μποτάκια μας είναι σε πολύ κακή κατάσταση (λάσπες, νερά, κλπ.). Άκουσέ με, όσο κουρασμένη και να είσαι! Το σωστό βήμα εδώ είναι να τα καθαρίσεις όσο ακόμη είναι νωπά! Με ένα σφουγγαράκι πάρε τα νερά και τις λάσπες και άστα να στεγνώσουν κάπου όλο το βράδυ. Ιδανικά όχι κοντά στο καλοριφέρ, αλλά κάπου με καλή θερμοκρασία!

Κανόνας #2: Η καλή ενυδάτωση

Μία φορά το τόσο πρέπει να τα ενυδατώνεις, είτε με μία ειδική κρέμα που βρίσκεις παντού, σε καταστήματα παπουτσιών ή super market, ή αν θες με έναν παλιό τρόπο που θα σου πω αμέσως: σε ένα βαμβακερό πανάκι βάζεις λίγο ελαιόλαδο και σιγά σιγά περνάς όλο σου το μποτάκι, μετά το αφήνεις να το απορροφήσει. Αυτό το “θρέφει” και το κρατάει μαλακό!

Κανόνας #3: Η επαρκής ξεκούραση

Το ξέρω! Όλες έχουμε εμμονή με ένα ζευγάρι παπούτσια που τα φοράμε συνέχεια και δεν φανταζόμαστε να φεύγουμε από το σπίτι δίχως αυτά. Για να κρατήσει αυτή η ”σχέση” όμως (όπως και όλες) πρέπει να της δώσεις λίγο… χώρο-χρόνο. Ναι, να αφήσεις τα μποτάκια σου 2 μέρες να ξεκουραστούν, να ξαναπάρουν το σχήμα τους, να στεγνώσουν. Έτσι θα τα ξαναβάλεις και εσύ με περισσότερη χαρά, αλλά θα τους κάνει καλό και μία day off!

Read More

And More