Στιλιστικοί στόχοι 2018: Τι θα κάνεις, τι δεν θα κάνεις και πως θα εξοικονομήσεις χρήματα

Είναι κάποια λάθη που εμείς οι γυναίκες κάνουμε ξανά και ξανά, όσα χρόνια και αν περάσουν. Αναφέρομαι βέβαια στα στιλιστικά λάθη και κάποιες σπατάλες φυσικά που αφορούν στην ντουλάπα και το στιλ μας. Νομίζω ότι κάποια από αυτά ξέρεις ήδη ποια είναι και τα βλέπεις σχεδόν καθημερινά μπροστά σου όταν ανοίγεις το μικρό σου βεστιάριο. Φέτος θα είναι μια νέα χρονιά όμως, με λιγότερα λάθη, περισσότερες σωστές κινήσεις και με πρακτικές ιδέες που θα ανανεώσουν τα look μας, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν την ντουλάπα μας πιο οργανωμένη. Υπόσχομαι!

Προς τα κάτω σου αναφέρω τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει” του 2018 που αξίζει να έχεις κατά νου και να υλοποιήσεις. Τα περισσότερα αφορούν στις αγορές και τις σωστές επιλογές για να μην ξοδεύουμε έξτρα χρήματα, αλλά ούτε να έχουμε αφόρετα ρούχα στην κατοχή μας.

Πριν περάσουμε όμως στο κεντρικό θέμα, θέλω να σου αναφέρω μια έρευνα που έκανε η εφημερίδα The Guardian. Σύμφωνα που λες με τη συγκεκριμένη μελέτη, οι αγοραστές του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για ρούχα που εν τέλη δεν φορούν. Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει στην κατοχή του ρούχα αξίας 200 δολαρίων που πιάνουν πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα, αλλά δεν “συμμετέχουν” ποτέ στο styling της ημέρας. Ας μην σχολιάσω τα πεταμένα 200 δολάρια που θα μπορούσαν να μπούνε στον κουμπαρά.

Μετά από αυτόν τον επιμορφωτικό πρόλογο, ας περάσουμε να δούμε τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε εμείς…

1.Δεν θα αγοράσουμε κάτι μόνο για μια εμφάνιση
Όλες το έχουμε κάνει και είμαστε όλες ένοχες! Ένα πάρτι, ένας γάμος, μια νύχτα Παρασκευής με παλιούς φίλους, στάθηκε η αφορμή για να αγοράσουμε ένα τόσο εντυπωσιακό ρούχο για να νιώθουμε ξεχωριστές, που δυστυχώς δεν ξαναφορέσαμε. Αντί λοιπόν να αγοράζουμε κάτι συγκεκριμένο για αυτές τις εμφανίσεις, μπορούμε απλά να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στη διαδικασία του styling και να κάνουμε ένα κλασικό και διαχρονικό κομμάτι να μοιάζει εντελώς διαφορετικό με τη βοήθεια των αξεσουάρ.

2.Δεν θα αγοράσουμε ή δεν κρατήσουμε ρούχο που δεν μας κάνει
Όλες οι γυναίκες έχουμε αυξομειώσεις κιλών. Έχουμε σίγουρα ένα τζιν σε μικρό νούμερο που ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπούμε ξανά και έχουμε ένα τζιν σε μεγάλο νούμερο που μας υπενθυμίζει την απώλεια κιλών που είχαμε καταφέρει κάποτε. Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή! Ή αγοράζουμε κάτι που μας είναι μικρό με την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να μπούμε ή αγοράζουμε κάτι σε μεγάλο μέγεθος (επειδή δεν βρίσκαμε το νούμερό μας) με τη λογική ότι θα το “σώσουμε” με κάποια ζώνη. Ό,τι έχουμε στην ντουλάπα μας που είναι λάθος νούμερο το χαρίζουμε και σίγουρα δεν αγοράζουμε ξανά κάτι που να μην μας κάνει.

3.Δεν θα αγοράσουμε κάτι που δεν μας ταιριάζει
Οι τάσεις φέρνουν στις βιτρίνες πολλά πολυπόθητα ρούχα που καταλήγουμε να αγοράζουμε. Το θέμα είναι ότι πολλά από αυτά δεν μας ταιριάζουν. Για παράδειγμα, αν έχεις έξτρα κιλά στους γοφούς, δεν είναι και τόσο σωστό να επενδύσεις σε ένα βελούδινο παντελόνι καθώς θα τονίζει τις ατέλειες. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να αγοράζουμε αυτά τα trendy ρούχα χωρίς να μπορούμε να τα υποστηρίξουμε ή να τα εντάξουμε στο στιλ μας. Η κατάληξη είναι μια. Τα αφήνουμε για μια ζωή στην ντουλάπα.

4.Δεν θα αγοράσουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι σε έκπτωση
Οι εκπτώσεις είναι μεγάλη παγίδα γιατί τις περισσότερες φορές αγοράζουμε ρούχα και αξεσουάρ που δεν χρειαζόμαστε, επειδή απλά και μόνο μας ελκύει η τιμή. Από εδώ και στο εξής θα αγοράζουμε κάτι που έχουμε πραγματικά ανάγκη ή που επιθυμούμε, και όχι κάτι που είναι σε προσιτή τιμή.

5.Όταν θα αγοράζουμε κάτι νέο, θα πετάμε το παλιό
Το νόημα του shopping είναι να αντικαθιστάς τα παλιά ρούχα και αξεσουάρ με νέα. Ντάξει, είμαστε γυναίκες και δεν γίνεται να ζούμε με τα “βασικά”, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να έχουμε πέντε βασικά τζιν και να μην ξέρουμε πιο είναι το καινούριο, το άφθαρτο. Όταν λοιπόν θα θελήσεις να αλλάξεις το αγαπημένο σου λευκό t-shirt ή classic τζιν και να επενδύσεις σε ένα νέο, καλό είναι να πετάξεις το παλιό για να μην γεμίζει η ντουλάπα σου με ρούχα που δεν μπορείς να φορέσεις.

6.Δεν θα πάμε ξανά για “άσκοπο” shopping
Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μέρες του μήνα που λειτουργούμε λίγο νευρικά και αγχωτικά. Είναι αυτές οι μέρες που ανοίγουμε την ντουλάπα μας, νομίζουμε ότι τίποτα δεν μας πηγαίνει και ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε. Το ξέρω και το ξέρεις ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Το θέμα είναι ότι τρέχουμε στα μαγαζιά για να νιώσουμε ανανεωμένες, ξοδεύουμε όλες μας τις οικονομίες και μετά από λίγες μέρες καταλήγουμε ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτα από αυτά που ψωνίσαμε. Κάνε απογραφή λοιπόν στην ντουλάπα σου κάθε μήνα. Δες ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια, τι θα χρειαστείς για να τους κάνεις update, τι άλλο λείπει, γράψε τα σε ένα χαρτί και έπειτα πήγαινε για στοχευμένο shopping.

7.Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε νέα brands
Είναι κάποια καταστήματα που μας έχουν “βολέψει”. Πολλές φορές δεν μας ικανοποιούν τα προιόντα τους, αλλά συνεχίζουμε να πηγαίνουμε γιατί ξέρουμε τα “κατατόπια” και… τις πωλήτριες. Φέτος λοιπόν, ας βάλουμε στόχο να ανακαλύψουμε άλλα καταστήματα και μάρκες που θα μας ταιριάζουν περισσότερο και θα βρίσκουμε εύκολα αυτό που αναζητάμε.

8.Δεν θα φοβόμαστε να χαρίσουμε ή να πετάξουμε πράγματα
Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος για το νέο έτος. Όλες έχουμε ένα πουκάμισο που μας είχε χαρίσει ο πρώην, μια σκισμένη ζακέτα που μας είχε πλέξει η γιαγιά μας, ή ένα t-shirt που μας αγόρασε η μαμά μας από το εξωτερικό. Το θέμα είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν φοράμε, είτε γιατί είναι φθαρμένα είτε γιατί αισθητικά δεν μας καλύπτουν πλέον. Μπορεί λοιπόν να έχουν συναισθηματική αξία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιάνουν άλλο χώρο στην ντουλάπα μας.

Read More

And More