Tips για άψογο στιλ στη δουλειά μετά τις διακοπές

Γυρίσαμε από τις διακοπές (ναι, θα το πω για 137 φορά μέχρι να το συνειδητοποιήσω) και επιστρέψαμε στη δουλειά. Ή κάποιες ετοιμάζονται να επιστρέψουν. Στην ντουλάπα μας αυτήν τη στιγμή επικρατεί ένα χάος. Λίγα καλοκαιρινά ρούχα, μερικά αέρινα κομμάτια των διακοπών, κάποια λίγο πιο chic για βραδινές εξόδους και μερικά all day items. Όλα αυτά έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους. Και μαζί με αυτά έχεις μπερδευτεί κι εσύ και δεν ξέρεις τι να φορέσεις στη δουλειά. Είσαι γενικά αποσυντονισμένη. Λογικό!

Για αυτό αποφάσισα να βάλω στην ντουλάπα σου μια τάξη και πιο συγκεκριμένα να σου πω τι από όλα αυτά τα χρειαστείς για να φοράς από εδώ και πέρα κάθε πρωί στη δουλειά. Όχι μόνο αν δουλεύεις σε γραφείο, αλλά και γενικά! Συγκέντρωσα για εσένα ιδέες από το pinterest για να παραδειγματιστείς και σου προσφέρω τα καλύτερα styling tips για in fashion looks. Στο συγκεκριμένο θέμα θα βρεις casual chic looks, urban outfits, αλλά και office σύνολα που έχουν κυρίως την τιμητική τους.

Μια extra πληροφορία που οφείλεις να γνωρίζεις! Το office look έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις τάσεις της επόμενης σεζόν. Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε αναλυτικά σε άλλο θέμα που θα μοιραστώ μαζί σου τις επόμενες μέρες.

Μια πολύ δυνατή και σίγουρα εύκολη επιλογή, είναι το λευκό πουκάμισο και το jeans. Πρόσεξε όμως η γραμμή του πουκαμίσου να είναι oversized για extra style. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να “παντρέψεις” ιδιαίτερα αξεσουάρ για να σπάσεις τη μονοτονία. Μπορείς για παράδειγμα να επιλέξεις παπούτσια σε έντονο χρώμα ή και ένα μαντίλι.

Σε αυτό το styling tip θα σου πω να κρατήσεις το jeans και να προσθέσεις ένα σακάκι από πάνω. Αν ζεσταίνεσαι ρίξε το απλά στους ώμους. Τώρα, όσον αφορά στα αξεσουάρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα τα mules ή και τα sneakers σου. Εννοείται πως διαχρονική επιλογή είναι και οι γόβες.

Στο αγαπημένο σου jeans μπορείς απλά να προσθέσεις ένα t-shirt και είσαι οκ. Αυτό το styling βέβαια αφορά όσες δουλεύουν σε λίγο πιο cool περιβάλλον με χαλαρό dress code. Αν είσαι τύπος που ακολουθείς τα trends τότε επέλεξε ένα ζευγάρι slippers. Αν θέλεις να είσαι χαλαρή και άνετα, μπορείς να φορέσεις μπαλαρίνες. Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, τότε πρόσθεσε ένα ένα ζευγάρι πέδιλα με medium heel.

Συνεχίζουμε με την αγαπημένη μας ζιπ κιλότ. Σούπερ επιλογή στις διακοπές, στην πόλη, στους γάμους, κ.λ.π.. Τώρα θα τη φορέσεις και στο γραφείο για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί είναι στιλάτη και δεύτερον γιατί είναι πολύ άνετη. Συνδύασέ την, λοιπόν, με στενά τοπ χωρίς μανίκια ή με off shoulder cut. Σε παπούτσια μπορείς να επιλέξεις point toe flats αλλά και slippers.

Σε περίπτωση που το dress code της δουλειάς σου είναι λίγο πιο αυστηρό, τότε επέλεξε ένα ζευγάρι πέδιλα και ένα ριγέ πουκάμισο.

H midi φούστα είναι διαχρονική αξία και σίγουρα θα συνεχίσεις να τη φοράς στη δουλειά για πολύ καιρό ακόμα. Μπορείς να τη φορέσεις με medium heeled πέδιλα και ένα loose πουκάμισο. Για extra chic αποτέλεσμα πρόσθεσε ένα ζευγάρι cat eye γυαλιά ηλίου και μια τσάντα φάκελο. Εναλλακτικά, προτίμησε τις κλασικές μυτερές γόβες και ένα masculine πουκάμισο με ρίγες.

Σε περίπτωση που θέλεις να φορέσεις μια mini φούστα, επέλεξε να τη συνδυάσεις με oxfords (τέλεια επιλογή) και ένα minimal τοπ. Μπορείς να κάνεις πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα με χρυσά κοσμήματα. Αν θέλεις όμως ένα πιο χαλαρό styling, τότε μπορείς να φορέσεις sneakers και μια cross body bag.

Μια εξίσου δυνατή επιλογή είναι και το φόρεμα. Είτε μονόχρωμο, είτε με prints. Ταιριάζει τέλεια με κομψές μυτερές μπαλαρίνες και γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο με ένα χρωματιστό μαντήλι στο λαιμό. Κράτησε μια τσάντα στο χέρι και είσαι έτοιμη.

Σε περίπτωση που έχεις μια σαλοπέτα και νομίζεις ότι μπορείς να τη φορέσεις στη δουλειά, τότε ακολούθησε το εξής styling tip. Μπορείς να την αναδείξεις με ένα λευκό t-shirt ή και ένα πουκάμισο. Τώρα σε παπούτσια καλό είναι να αποφύγεις τα sneakers (πολύ urban) και να τολμήσεις να φορέσεις ένα ζευγάρι oxfords ή μαύρα ankle boots.

Read More

And More