Τα νέα από τον οίκο Burberry θα ενθουσιάσουν όλους όσους δηλώνουν κατά της αληθινής γούνας

Οι πιο πρόσφατες εβδομάδες μόδας στο Λονδίνο είναι και οι πιο αξιοσημείωτες, μιας και ομάδες διαδηλωτών που τάσσονται κατά της γούνας βρισκόντουσαν έξω από τα catwalks, διαδηλώνοντας για τους οίκους που χρησιμοποιούν ακόμα αληθινή γούνα στις συλλογές τους και έχοντας σαν συγκεκριμένο στόχο τον Burberry. Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, ο οίκος με τη βρετανική κληρονομιά επιβεβαίωσε στη Sunday Times ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην χρησιμοποιήσει ξανά αληθινή γούνα στο μέλλον.

“Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, η γούνα θεωρείται σημαντική για το σχεδιασμό και έχουμε επιμείνει ότι αυτό το υλικό προέρχεται από προμηθευτές με υψηλά ηθικά πρότυπα που ελέγχονται τακτικά”, δήλωσε ο οίκος. “Δεν υπήρχε αληθινή γούνα στις συλλογές του Σεπτεμβρίου 2017 ή του Φεβρουαρίου 2018. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το γεγονός να μην χρησιμοποιήσουμε ξανά αυτό το υλικό”.

Η κίνηση αυτή θα έκανε τον Burberry να ενταχθεί στην ίδια ομάδα με τους Gucci, Versace, Michael Kors, Donna Karan και Jimmy Choo, οι οποίοι έχουν “απαρνηθεί” τη γούνα από τις συλλογές τους, ενώ οι οίκοι που από την αρχή δήλωναν κατά σε αυτό το υλικό είναι οι Stella McCartney, Hugo Boss, Armani, Tommy Hilfiger και Vivienne Westwood.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας θα συζητήσει την απαγόρευση του εμπορίου γούνας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα, μετά από μια αναφορά που ξεκίνησε ο Brian May και η Humane Society, #FurFreeBritain, η οποία συγκέντρωσε 425.834 υπογραφές.

Read More

And More