Taste the Fashion: Οι συλλογές των Ελλήνων σχεδιαστών που παρουσιάστηκαν στο fashion & gourmet δείπνο

Για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στο Hilton Αθηνών το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο “Taste the Fashion – The 6 Senses”, με σκοπό τη στήριξη του έργου της Επιτροπής “ELPIDA YOUTH” του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”.

Γιορτάζοντας 6 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς το Taste the Fashion ονομάστηκε φέτος “The 6 Senses” προτείνοντας ως 6η αίσθηση του ανθρώπου την ενσυναίσθηση, την ιδιαίτερη ικανότητά του να «συναισθάνεται» που κινητοποιεί κάθε ειλικρινή πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης και με την πολύτιμη βοήθεια των ταλαντούχων συντελεστών του δημιούργησε μία βραδιά γεμάτη ερεθίσματα που το κοινό απόλαυσε με όλες του τις αισθήσεις και, κυρίως, με την καρδιά του.

Η φετινή διοργάνωση έστρεψε τους προβολείς αποκλειστικά σε καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς που με το ταλέντο τους προβάλουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό το σύγχρονο, ανταγωνιστικό πρόσωπο της χώρας μας. Ο Χριστόφορος Πέσκιας του Balthazar και του Different & Different, ο Στέλιος Παρλιάρος των Sweet Alchemy και o Κώστας Αθανασίου του

Hilton Aθηνών εμπνεύστηκαν φέτος από τις κολεξιόν των κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών Deux Hommes, Vrettos Vrettakos και Yiorgos Eleftheriades, που παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερα εντυπωσιακό και θεατρικό τρόπο υπό την στυλιστική και σκηνοθετική καθοδήγηση του fashion editor Μιχάλη Πάντου.

 

Ο Κώστας Αθανασίου άνοιξε το δείπνο με ένα μοναδικό πιάτο, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η συλλογή του Yiorgos Eleftheriades για τη σεζόν fall-winter 2018/19, με κεντρική σχεδιαστική ιδέα μια «ματιά στην ανδρική γκαρνταρόμπα», εκλεπτυσμένη και cool, με ιδιαίτερα σύνολα σε φθινοπωρινές αποχρώσεις αποτελούμενα από κομμάτια που ενθαρρύνουν τους μεταξύ τους συνδυασμούς, με σκοπό να αναδείξουν το προσωπικό στυλ. Ο Κώστας Αθανασίου απάντησε με το πιάτο του σε κάθε στοιχείο της κολεξιόν, πλαισιώνοντάς τη με ένα οπτικό και γευστικό φθινοπωρινό τοπίο, με πλούσια υλικά, προσεκτικά επιλεγμένα, ώστε κάθε συνδυασμός τους να τα αναδεικνύει, ακολουθώντας την mix and match λογική του σχεδιαστή.

 

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από την συλλογή “ART DARK LUMIERE” του Βρεττού Βρεττάκου για τη σαιζόν F/W 2018/19, στην οποία η υψηλή ραπτική συναντήθηκε με την τέχνη μέσα από φόρμες με όγκους και αρχιτεκτονική ραπτική που θύμιζαν μοντέρνα γλυπτά. Ο διεθνώς καταξιωμένος σχεδιαστής μετέφερε το κοινό στη σαγηνευτική ατμόσφαιρα ενός παριζιάνικου atelier, δημιουργώντας παράλληλα μία νέα couture street αισθητική μέσα από την urban στυλιστική προσέγγιση στα haute couture κομμάτια της συλλογής του. Σε απόλυτη αρμονία, ο κορυφαίος Έλληνας chef ταξίδεψε και γευστικά το κοινό στην μητρόπολη της μόδας και της γαστρονομίας, με ένα από τα διασημότερα πιάτα της γαλλικής κουζίνας που αποδείχτηκε το ιδανικό ταίρι της συλλογής του Βρεττού Βρεττάκου, όχι μόνο λόγω της καταγωγής του αλλά και γιατί παρότι εμπεριέχει όλη τη μαεστρία και τη φινέτσα της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας, παρουσιάζεται με ιδιαίτερα απλό, καθημερινό styling, παραπέμποντας στην couture street αισθητική του σχεδιαστή.

 

Η συλλογή F/W 2018/19 των Deux Hommes στο κλείσιμο της εκδήλωσης αποτέλεσε την ιδανική έμπνευση για το επιδόρπιο του Στέλιου Παρλιάρου, αφού κι εκείνη επιχείρησε να αφήσει την ίδια γλυκιά γεύση μιας όμορφης ζωής! Στο επίκεντρο της συλλογής ένα μείγμα, γεμάτο τόλμη και ελευθερία, από couture αναφορές και ισχυρές δόσεις μέλλοντος, εξωτικούς προορισμούς και λάμψεις από μεγαλουπόλεις τη νύχτα, που εναρμονίστηκαν απόλυτα με την μοντέρνα γεωμετρία και τις tropical επιρροές των πολύτιμων “Metallika” κοσμημάτων της Αναστασίας Καίσαρη.

Read More

And More