Θήκη, τζαμάκι, ακουστικά και φύγαμε! Αυτά είναι τα must αξεσουάρ για το smartphone σου

Τα smartphones αποτελούν πλέον επένδυση, είτε τα εξετάσεις βάσει κόστους, είτε του χρόνου που περνάμε μαζί τους σε καθημερινή βάση. Μιλάμε άλλωστε για τις συσκευές που έχουν εξελιχθεί σε προέκταση του χεριού μας, χάρη στις οποίες streamάρουμε μουσική και βίντεο, παίζουμε, επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εργαζόμαστε και κάνουμε ευκολότερες τις ζωές μας. Ως εκ τούτου, η θωράκιση του smartphone απέναντι στους κινδύνους της καθημερινότητας και η πλαισίωσή του με τα κατάλληλα αξεσουάρ έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στα «θέλω» σου, είναι λίγο-πολύ απαραίτητη. Έλα να δούμε όλα όσα θα χρειαστείς.

Ακουστικά

Εκ των βασικών αγορών που θα πρέπει να προγραμματίσεις. Τα ακουστικά είναι ό,τι πρέπει για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική ή podcasts και να πραγματοποιείς κλήσεις χωρίς να σε ακούν οι άλλοι και δίχως να τους ενοχλείς κι εσύ. Οι επιλογές σου είναι αμέτρητες, αφού θα βρεις προτάσεις για κάθε γούστο, ανάγκη και τσέπη. Αν ψάχνεις κάτι οικονομικό, μπορείς να επιλέξεις ένα ενσύρματο handsfree, εναλλακτικά θα σου προτείναμε να πας σε μία ασύρματη πρόταση που θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Φρόντισε τα ακουστικά στα οποία θα καταλήξεις να διαθέτουν σε κάθε περίπτωση σταθερό κράτημα προκειμένου να τα φοράς ακόμα κι όταν γυμνάζεσαι χωρίς πρόβλημα.

Θήκη προστασίας

Σειρά παίρνει η προστασία της συσκευής σου απέναντι σε καθετί κακό μπορεί να της συμβεί μέσα στη μέρα. Θα χρειαστείς λοιπόν μία ανθεκτική και στιβαρή θήκη προστασίας η οποία θα αναλάβει να απορροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από το σοκ σε περίπτωση πτώσης ή σύγκρουσης. Απαραίτητη προϋπόθεση να ταιριάζει άψογα στο smartphone σου, πλαισιώνοντάς το ιδανικά. Οι επιλογές σου ως προς το είδος είναι αρκετές, ξεκινώντας από απλά καλύμματα πλάτης και καταλήγοντας σε θήκες τύπου book cover, ενώ εξίσου ευρεία είναι και η γκάμα υλικών κατασκευής μέσα από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, από πλαστικό έως δέρμα.

Τζάμι/μεμβράνη οθόνης

Η θήκη όμως από μόνη της δεν αρκεί. Τι θα συμβεί αν το κινητό σου πέσει π.χ. με την οθόνη προς τα κάτω ή -ακόμα χειρότερα- χτυπήσει σε ένα αιχμηρό αντικείμενο; Εκεί η θήκη δε θα είναι μεν σε θέση να το προστατέψει, όμως ένα τζάμι ή μία μεμβράνη θα σε γλιτώσουν από το… έμφραγμα! Να έχεις υπ’ όψιν σου πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις: υπάρχουν προτάσεις φθηνές και προτάσεις ακριβές. Εμείς θα σου προτείναμε να επιλέξεις κάτι που να σε καλύπτει πραγματικά και όχι για το θεαθήναι. Στην περίπτωση της μεμβράνης απαιτείται προσεκτική εφαρμογή για να αποφύγεις τον σχηματισμό τυχόν φυσαλίδων αέρα.

Powerbank

Τα σύγχρονα smartphones χαρακτηρίζονται από μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες και προηγμένα συστήματα διαχείρισης πόρων. Αυτά τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα η αυτονομία τους να βρίσκεται σε εντυπωσιακά επίπεδα, συχνά ξεπερνώντας ακόμα και τη μία ολόκληρη ημέρα τυπικής χρήσης. Για να είσαι ωστόσο καλυμμένος ακόμα και τις μέρες που χρησιμοποιείς τη συσκευή σου non-stop, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα powerbank. Αν και κυκλοφορούν σε διάφορες χωρητικότητες, ανάλογα με το μέγεθος που είσαι διατεθειμένος να έχεις μαζί σου, να έχεις υπ’ όψιν σου πως ακόμα και το μικρότερο powerbank, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.

Καλώδιο

Ζούμε στην εποχή που τα πάντα τείνουν να γίνουν ασύρματα. Παρ’ όλα αυτά το… δοκιμασμένο και έμπιστο καλώδιο δε χάνει την αξία του. Θα σου χρησιμεύσει σε πλειάδα περιπτώσεων: από τη φόρτιση της συσκευής σου στο σπίτι ή το αυτοκίνητο, μέχρι τη μεταφορά αρχείων από και προς τον υπολογιστή σου. Σε συνδυασμό μάλιστα με έναν συμβατό φορτιστή θα σου προσφέρει σούπερ ταχύτητες φόρτισης, ειδικά αν το smartphone σου διαθέτει λειτουργία ταχείας φόρτισης, έτσι ώστε να γεμίσεις τη μπαταρία του σε χρόνο μηδέν χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις άσκοπα. Μικρό κόστος, μεγάλη χρησιμότητα. Μην το σκέφτεσαι.

Κάρτα μνήμης

Αν η συσκευή σου δέχεται κάρτες μνήμης, φρόντισε να προνοήσεις και να την εξοπλίσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή που υποστηρίζει -χαμένος δε θα βγεις! Η κάρτα μνήμης αποτελεί τον φθηνότερο και πλέον ευέλικτο τρόπο να επεκτείνεις τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του smartphone σου. Περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια, περισσότερα αρχεία ήχου αποθηκευμένα τοπικά, περισσότερα βίντεο, περισσότερες φωτογραφίες. Πριν επιλέξεις κάρτα, βεβαιώσου ότι έχεις βρει την ταχύτερη δυνατή πρόταση για να επωφεληθείς από τις υψηλές ταχύτητες απόκρισης και να απολαύσεις μία κορυφαία εμπειρία χρήσης ό,τι κι αν κάνεις.

Selfie stick

Για το τέλος αφήσαμε κάτι ελαφρώς πιο προαιρετικό από τα υπόλοιπα. Πολλοί ως τώρα έχουν χλευάσει το selfie stick αλλά, πίστεψέ μας, ουδείς μετάνιωσε τη χρήση του. Είναι ό,τι πρέπει για εκδρομές, ταξίδια, βόλτες και εξορμήσεις, αφού θα σου επιτρέψει να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες με την παρέα σου χωρίς να λείπει κανείς από το κάδρο και δίχως να βασίζεσαι σε τυχόν περαστικούς. Με χαμηλό βάρος και πτυσσόμενο σχεδιασμό για να μεταφέρεται πανεύκολα, έχει πολύ μικρό κόστος και θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας. Με τα πρώτα 100 like στις selfies σου στα social, θα έχει βγάλει τα λεφτά του!