Τι κοινό έχουν πλέον ο Louis Vuitton, τα Yeezy και το Off-White;

Ο Virgil Abloh, ιδρυτής του brand Off-White και creative director των Yeezy του Kanye West, είναι ο νέος menswear artistic director του οίκου Louis Vuitton. O Virgil είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, και είναι ένας από τους λίγους σχεδιαστές με αυτό το χρώμα που έχει καταφέρει να πάρει στα χέρια του μια μεγάλη εταιρία μόδας, μετά τον Olivier Rousteing για τον Balmain και τον Ozwald Boateng για τον Givenchy (κατά την περίοδο 2003-2007).

Η πρώτη ανδρική κολεξιόν του σχεδιαστή θα παρουσιαστεί στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι τον Ιούνιο. Ο ίδιος πήρε τη θέση του Kim Jones, ο οποίος αποχώρισε τον Γενάρη και μεταφέρθηκε στον Christian Dior, παίρνοντας τη θέση του Kris Van Assche μετά από 11 χρόνια στον οίκο.

Ο Virgil Abloh έκανε την ανακοίνωση μέσω instagram, αφού πόσταρε ένα μπαούλο Louis Vuitton…

Αισθάνομαι ενθουσιασμένος”, δήλωσε ο Abloh στοπεριοδικό New York Times. “Αυτή είναι μια ευκαιρία να σκεφτώ πως θα φτάσω στο επόμενο στάδιο έναν οίκο που αντιπροσωπεύει την κορυφή της πολυτέλειας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Louis Vuitton, Michael Burke, επαίνεσε την έμφυτη δημιουργικότητα και την προσέγγιση του Abloh που τον έκανε τόσο σημαντικό, όχι μόνο στον κόσμο της μόδας αλλά και στον πολιτισμό.

Από τότε που ο σχεδιαστής συναντήθηκε με τον Kanye, πριν από 10 χρόνια, και με την ίδρυση του Off-White το 2013, έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους και πιο κορυφαίους σχεδιαστές.

Read More

And More