Το αγαπημένο (grunge) τζιν του Kurt Cobain πωλήθηκε σε δημοπρασία για ένα τεράστιο ποσό

Τα Levi’s που φορούσε ο θρύλος των Nirvana, Kurt Cobain, στο βίντεο “Heart Shaped Box” βγήκε σε δημοπρασία λίγο καιρό πριν και το ποσό που έπιασε δεν το φαντάζεσαι!

Ένα τυπικό ζευγάρι Levi’s κοστίζει περίπου 80 δολάρια, οπότε είναι εντυπωσιακό ότι το τζιν του τραγουδιστή πουλήθηκε σε δημοπρασία για σχεδόν… μισό εκατομμύριο δολάρια και πλέον βρίσκεται στην κατοχή ενός από τους σούπερ θαυμαστές του frontman των Nirvana.

Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic

Ο Cobain και συγκροτήματα όπως οι Sonic Youth ήταν από τους πρώτους που έφεραν το grunge κίνημα τόσο στην μουσική όσο και στο στιλ στις αρχές της δεκαετίας του ’90.Τα battered τζιν ήταν βασικό στοιχείο της εμφάνισης, τόσο για τις καθημερινές εμφανίσεις όσο και για τις on stage. O Kurt Cobain  φόρεσε αυτό το τζιν στο video clip “Heart-Shaped Box”, αλλά και στα  MTV Movie Awards του 1994.

Άλλα αντικείμενα του Kurt Cobain  που έχουν δημοπρατηθεί είναι ένα πακέτο του από τσιγάρα, η θρυλική κίτρινη ζακέτα που φορούσε στο επικο επεισόδιο MTV Unplugged το 1994 αλλά και η  κιθάρα Fender Mustang που έπαιξε στην τελευταία του συναυλία πριν πεθάνει.

Φωτογραφίες Getty Images

Read More

And More