Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018: Τα χρώματα που πρέπει να φορέσεις αυτήν τη σεζόν

Κάθε σεζόν έχει τη δική της χρωματική παλέτα και αυτή που διανύουμε δεν αποτελεί εξαίρεση. Συχνά αυτές καθορίζονται από την εποχή, ενώ πολλές αποχρώσεις είναι διαχρονικές και τις συναντάμε και σε χειμερινές και σε ανοιξιάτικες συλλογές. Τώρα λοιπόν που μπήκαμε επίσημα στην Άνοιξη, για να σε κρατήσουμε απόλυτα ενήμερη σχετικά με τις τάσεις της εποχής, σου συγκεντρώσαμε τις πιο hot αποχρώσεις που έφερε μαζί της αυτή η σεζόν για επιλέξεις εκείνες που θα ενσωματώσεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Ποια είναι τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 και ποια είναι αυτά που πρέπει να προσθέσεις στο στιλ σου; Οκ, έχεις ήδη καταλάβει ότι την τιμητική του έχει το ροζ και οι αποχρώσεις του, αλλά και το ultra violet, μιας και ανακηρύχθηκε το χρώμα του 2018 από την εταιρία χρωμάτων Pantone. Σήμερα θα ανακαλύψεις και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παλέτας για αυτήν τη σεζόν…

 

ΡΟΖ

Το ροζ, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, βρίσκεται ανάμεσά μας και έχει βάλει στόχο να το αγαπήσουμε. Από την πιο απαλή απόχρωση (powder pink) μέχρι την πιο έντονη (φούξια), θεωρείται ότι πιο must μπορείς να επιλέξεις για φέτος. Το λένε εξάλλου και οι οίκοι Tom Ford, Marc Jacobs, Stella McCartney.

 

ΚΙΤΡΙΝΟ

Ακόμα ένα χρώμα που θα έχουμε ήδη συναντήσει σε πολλές εκδοχές του. Οι τάσεις λανσάρουν το απαλό κίτρινο, αλλά και το κίτρινο της pop-art αισθητικής, σαν αυτό που χρησιμοποιούσε ο Andy Warhol. Οι οίκοι που αγαπούν αυτό το χρώμα είναι ο Gucci, ο Balenciaga και ο Jacquemus.

 

ΚΟΚΚΙΝΟ

Είναι ένα χρώμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον τους χειμερινούς μήνες, και από ότι φαίνεται, θα μας απασχολήσει πολύ και αυτήν τη σεζόν, σύμφωνα με τους οίκους Dior, Comme des Garçons, Prada . Φόρεσε το κόκκινο από την κορυφή έως τα νύχια, ακόμα κι αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή.

 

ΜΑΥΡΟ – ΑΣΠΡΟ

Ένας διαχρονικός συνδυασμός που μας θυμίζει έντονα το σύμβολο του yin και του yang. Είναι ότι πιο κομψό και safe μπορείς να επιλέξεις, και σίγουρα αν το εντάξεις στο στιλ σου θα είσαι φουλ ενημερωμένη, και αυτό το αποδεικνύουν τα looks που είδαμε στα catwalks των Givenchy, Céline, Saint Laurent.

 

TIE DYE ΜΠΛΕ

Ένα χρώμα και μια τεχνική που σου θυμίζει τη θάλασσα, το surf και γενικά το καλοκαίρι. Το μπλε για ακόμα μια φορά έρχεται στην επιφάνεια, “μπλέκεται” με το λευκό και δημιουργούν summer cool looks με έμπνευση από τα 90s, όπως είδαμε και στα catwalks των Atlein, Chanel, Michael Kors.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αυτό το… φρουτένιο χρώμα κάνει δυναμικό comeback και δημιουργεί μοναδικά σύνολα με έντονο χαρακτήρα στην καρδιά της νέας σεζόν. Μπορεί να μας φαίνεται αρκετά ιδιαίτερο και να το είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, αλλά οι οίκοι J.W.Anderson, Prada και Versace το έβαλαν και πάλι στην ντουλάπα μας.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ

Λαμπερό και με χαρακτηριστικό τη μοντέρνα ενέργεια. Το πράσινο είναι ένα επαναστατικό και τολμηρό χρώμα που συμβολίζει την τύχη. Το είδαμε σε αθλητικά αλλά και πιο κομψά σύνολα στους οίκους Lacoste, Isabel Marant, Rick Owens. Μην ξεχνάμε ότι το πράσινο (greenery) ήταν το χρώμα του 2017, αλλά από ότι φαίνεται αποφάσισε να μην μας αποχωριστεί το 2018.

 

ΜΟΒ

Είμαστε παθιασμένες με αυτό το χρώμα, και όχι τυχαία. Εκτός του ότι το έχουμε δει στις πασαρέλες των Gucci, Moschino, Valentino, μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την Pantone, οι αποχρώσεις του μοβ (ultra violet) είναι ότι πιο must μπορείς να φορέσεις το 2018.

 

NUDE

Είναι ο απόλυτος αρχηγός του μινιμαλισμού. Κάποιες φορές κάνει το σώμα να μοιάζει γυμνό, δημιουργώντας ένα απόλυτα sexy αποτέλεσμα, ενώ κάποιες άλλες φορές δημιουργεί ένα τόσο αθώο αποτέλεσμα, ιδανικό για ρομαντικές εμφανίσεις. Το είδαμε στους οίκους Chloé, Valentino, Maison Margiela.

Read More

And More