Αυτά είναι τα retro sneakers που φοράνε όλες οι fashionistas τώρα

Στο μετρό, στο shopping, στο γραφείο, στη βόλτα με τον σκύλο, στην βραδινή έξοδο, στο καθημερινό «τρέξιμο» στην πόλη, ακόμα και στο γυμναστήριο… Όταν βλέπεις τα It-girls να φορούν ξανά και ξανά το ίδιο ζευγάρι sneakers και μάλιστα σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις, ξέρεις πως έχεις να κάνεις με ένα huge trend. Αυτή τη σεζόν, αυτά τα sneakers δεν είναι άλλα από τα Onitsuka Tiger Mexico 66 της Asics, τα οποία έρχονται να  προστεθούν στα Adidas Sambas, τα διάφορα σχέδια της New Balance και τα Solomons, που μεσουρανούσαν τα περασμένα χρόνια. Σε δεκάδες, διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, ατελείωτους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα φορέσεις και ασύγκριτη άνεση σε κάθε βήμα, δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί τα συγκεκριμένα, αντισυμβατικά, Y2K αθλητικά παπούτσια γνωρίζουν ξαφνικά τόσο μεγάλη δημοφιλία.

Πότε και πώς γεννήθηκε η τάση:

Μπορεί να θεωρούνται ό,τι πιο hot κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, αλλά τα Onitsuka Tiger δεν είναι παρά ένα ρετρό σχέδιο, το οποίο όπως αμέτρητες άλλες Y2K τάσεις, ήταν στα high του στα 00s. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Asics κυκλοφόρησε τα εν λόγω αθλητικά παπούτσια το 1966 κατά τη διάρκεια των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hollie Mercedes Peters (@holliemercedes)

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα Onitsuka Tiger, στην χαρακτηριστική κιτρινόμαυρη εκδοχή τους, φορέθηκαν από την Uma Thurman για χάρη της ταινίας «Kill Bill Vol. 1». Μετά από αυτή την εμβληματική εμφάνιση, όπως καταλαβαίνεις, τα sneakers αυτά έγιναν viral, ποζάροντας στα πόδια πολλών pop καλλιτεχνών, μοντέλων και λοιπών celebrities.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Από τότε και μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφορες περίοδοι κατά τις οποίες τα Onitsuka Tiger έρχονται στο προσκήνιο της παγκόσμιας fashion scene. Και έπειτα χάνονται για λίγο. Και πάλι το ίδιο. Βέβαια σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, το 2023 θα είναι η χρονιά τους και μάλιστα με διαφορά.

@idaanduyan

every restock gets sold out in a minute are you serious #onitsukatiger #mexico66 #adidas #adidassamba #fashion #fashiontiktok #sneakerhead #sneakertok

♬ Sprinter – Dave & Central Cee

Δεν θα σου έκανε καμία εντύπωση αν σου έλεγα πως ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι έχει πιάσει την Bella Hadid να τα φοράει, σωστά; Να θυμίσω σε αυτό το σημείο πως εκείνη είχε κάνει trend και τα Sambas λίγες σεζόν πριν, αφού δεν τα έβγαζε από τα πόδια της για καιρό. Αφού λοιπόν η Hadid εθεάθη να φοράει την black & white εκδοχή τους, η Gen Z κοινότητα του TikTok έπαθε «παροξυσμό» με τα Mexico 66. Είχαν βαρεθεί βέβαια και τα Sambas, τους είχαν κουράσει λίγο, ίσως παίζει ρόλο και αυτό… Το in-fashion σχέδιο μπορεί να συγκαταλεχθεί και στο blokecore trend, που επίσης κάνει χαμό στην πλατφόρμα του TikTok, και μας θέλει να επιλέγουμε για τα everyday look μας ποδοσφαιρικά items, όπως φαρδιά μπλουζάκια με αριθμός και logo, ιδιαίτερα sneakers, φαρδιές, υφασμάτινες βερμούδες και άλλα.

https://www.tiktok.com/@jyantheman/video/7263874221481217286?embed_source=121355059%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=www.byrdie.com%2Fonitsuka-tiger-sneaker-trend-7692694&referer_video_id=7263874221481217286

 

Κεντρική φωτογραφία: Daniel Zuchnik/Getty Images

 

 

Read More

And More