Δαντέλα: 8+1 stylish τρόποι να τη φορέσεις μέσα στο χειμώνα

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πρώτη στις επιλογές μας, κυρίως για βραδινές εμφανίσεις! Είναι το κομμάτι “πανταχού παρόν” (όπως συνηθίζω να το λέω) που μπορεί με μια απλή κίνηση να μεταμορφώσει τα σύνολα μας σε sexy looks, να τα κάνει ίσως λίγο πιο ρομαντικά ή να προσφέρει εύκολα και γρήγορα μια vintage πινελιά που μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Αναφέρομαι φυσικά στη δαντέλα, η οποία πλέον έχει αποκτήσει μια διαχρονική αξία που την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ενημερωμένη επιλογή. Μια επιλογή που με τα σωστά styling tips μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μας εμφάνιση.

Ευθύς αμέσως θα περάσω στο θέμα μας! Κάνοντας scroll down θα βρεις “φρέσκες” και στιλάτες ιδέες για να αναδείξεις αυτήν την τόσο αγαπημένη λεπτομέρεια με το σωστό τρόπο. Κάνουμε λοιπόν μια βόλτα στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας, τσεκάρουμε πως ανέδειξαν τη δαντέλα τα it girls, τα μοντέλα και οι bloggers και κρατάμε τις ιδέες που ταιριάζουν περισσότερο στο προσωπικό μας στιλ…

Έχεις ένα δαντελένιο φόρεμα σε off white χρώμα που απόκτησες το καλοκαίρι για να πας σε ένα γάμο ή μια βάπτιση. Από τότε το έχεις κρύψει στην ντουλάπα γιατί το θεωρείς don’t επιλογή για το χειμώνα και τη μειωμένη θερμοκρασία. Εγώ σου προτείνω να το βγάλεις από την ντουλάπα και ευθύς αμέσως θα σου εξηγήσω πως να το συνδυάσεις αυτήν την εποχή. Φαντάζομαι έχεις ένα blazer. Θα το χρειαστούμε κι αυτό! Φόρεσέ το πάνω από το φόρεμα και πρόσθεσε στη μέση μια λεπτή ζώνη. Μπορείς να ρίξεις στους ώμους ένα μαύρο παλτό για να νιώθεις πιο ζεστή.

Περνάμε στη δαντελένια φούστα. Κατά προτίμηση θα χρειαστούμε μια full skirt και σε midi γραμμή. Και κάπου εδώ μπαίνει στη μέση ο απροσδόκητος συνδυασμός. Πες ναι στο χρώμα επιλέγοντας ένα φούξια τοπ ή σακάκι. Για να αποφύγεις το υπερβολικό αποτέλεσμα προτίμησε μαύρα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το σύνολο.

Έχεις ένα δαντελένιο τοπ που αγαπάς και θες να το φορέσεις το πρωί αλλά δεν βρίσκεις τον ιδανικό συνδυασμό. Το μυστικό κρύβεται στο κάτω μέρος και συγκεκριμένα στη φούστα. Προτίμησε ανεπιφύλακτα μια σε γήινο χρώμα που θα κάνει το σύνολό σου λίγο πιο everyday. Η φούστα πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ψηλόμεση γραμμή για να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του γυμνού κορμού σου. Αν έχεις μικρό στήθος συνδύασέ το με ένα bralet. Διαφορετικά προτίμησε ένα lingerie τοπ από μέσα.

Ποιος είπε ότι το total white δεν μπορεί να φορεθεί στην καρδιά του χειμώνα; Αντιθέτως πρόκειται να αποθεώσει τη βραδινή σου εμφάνιση με ένα μοναδικό τρόπο. Από ότι καταλαβαίνεις το πάνω μέρος θα καταλάβει το δαντελένιο τοπ, ενώ από κάτω προτίμησε κάτι λιγότερο sexy, όπως μια παντελόνα. Πρόσθεσε μια mini bag σε έντονο χρώμα και είσαι έτοιμη.

Το grunge στιλ συναντάει τη δαντέλα και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Έχεις ένα μαύρο midi φόρεμα από δαντέλα το οποίο έχεις φορέσει ξανά και ξανά με γόβες, κυρίως το βράδυ. Αν το συνδυάσεις όμως με τα αγαπημένα σου biker boots, ένα σκούφο κι ένα oversized παλτό μπορείς να το μεταμορφώσεις απευθείας σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι που θα σε συνοδεύσει με στιλ στις casual εμφανίσεις σου.

Φτάνουμε στο σημείο όπου το λευκό δαντελένιο τοπ μπαίνει στην κουβέντα κι εσύ με ρωτάς πως να το συνδυάσεις. Ιδού η απάντηση! Μπορείς να το αναδείξεις με ένα mom jeans ή ένα crop flared, κάνοντας αυτό το όχι και τόσο casual κομμάτι, ιδανικό για τις πρωινές ώρες. Διατήρησε “ήσυχο” το αποτέλεσμα με μαύρα αξεσουάρ και τόνισε τη μέση σου με μια ζώνη.

Λευκό δαντελένιο τοπ part two! Κι εδώ πραγματικά βλέπουμε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ. Ξεκινάμε με την denim φούστα. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις μια από το καλοκαίρι σε mini γραμμή. Περνάμε τώρα στο puffer jacket. Ξέρεις ότι είναι μια μεγάλη τάση για φέτος και για αυτό αποφάσισες να επενδύσεις σε ένα τέτοιο κομμάτι. “Πάντρεψε” λοιπόν αυτά τα στοιχεία και δημιούργησε ένα ενημερωμένο και άκρως στιλάτο σύνολο, ιδανικό για πρωινές και απογευματινές εμφανίσεις.

Λοιπόν λοιπόν! Έχεις ένα δαντελένιο τοπ σε μαύρο χρώμα το οποίο θες να φορέσεις σε μια βραδινή εμφάνιση, χωρίς όμως να δείχνεις υπερβολικά sexy. Η λύση βρίσκεται στο tuxedo. Ένα κοστούμι είναι ιδανικό για να υποστηρίξει και να αναδείξει αυτό το sexy κομμάτι, κάνοντάς το ακόμα πιο ενδιαφέρον. Μπορείς να το φορέσεις με ένα μαύρο σουτιέν ή και χωρίς, αρκεί να καλύψεις το στήθος σου με το σακάκι.

Πριν κλείσουμε αυτήν τη θεματολογία, επανερχόμαστε στο λευκό δαντελένιο φόρεμα. Αυτό που σου είπα στην αρχή να το βγάλεις από την ντουλάπα. Αν είσαι λοιπόν τολμηρή και μπορείς να το υποστηρίξεις, τότε πόνταρε στο mix & match look. Συγκεκριμένα, προτίμησε ένα leopard coat το οποίο θα κάνει πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα και ολοκλήρωσε με μαύρα ankle boots. Το μόνο που έχω να σου πω είναι καλή επιτυχία!

Read More

And More