FASHION UPDATE: Oι νέοι σχεδιαστές που ανέλαβαν τα ηνία των μεγάλων οίκων…

Δεν είναι λίγες οι φορές, ακόμη και γυναίκες που ασχολούνται με την μόδα, να μπερδεύονται με το ποιος “κρύβεται” πίσω από την επιτυχία του κάθε οίκου. Είναι ίδιος ο σχεδιαστής με το label; Σχεδιάζει δηλαδή ο Valentino μόνος του τη σειρά του; H απάντηση τις περισσότερες τουλάχιστον φορές είναι πως όχι. Οι οίκοι αναθέτουν την εκάστοτε συλλογή τους σε σχεδιαστές καταξιωμένους όπως ο Karl Lagerfeld στον οίκο Chanel, ο Αlber Elbaz στον οίκο Lanvin αλλά και σε νέους στους οποίους έχουν δει κάτι καινοτόμο.

Και μπορεί να σου ακούγεται πολύ σπάνιο ένας νεός σχεδιαστής να αναλαμβάνει έναν ιστορικό οίκο σε διαβεβαιώνω πως τον τελευταίο καιρό είναι αυτό που επικρατεί στο χώρο της μόδας.

Το TLIFE σου συγκεντρώνει τα νέα ταλέντα που κρύβονται πίσω από οίκους με μεγάλη ιστορία όπως ο οίκος Hermes, Balmain, Trussardi για να είσαι απόλυτα ενημερωμένη.

Aξίζει να αναφερθεί πως κάθε χρόνο άνθρωποι του χώρου της μόδας παρακολουθούν τους απόφοιτους του Central Saint Martins στο Λονδίνο, αλλά και ανάλογων σχολών στο Παρίσι και στο Μιλάνο για την εύρεση νέων ταλέντων.


Το όμορφο αγόρι αυτό είναι μόλις 26 χρόνων και είναι το πρόσωπο πίσω από τον οίκο Balmain. O ταλαντούχος Olivier Rousteing ανέλαβε το ρόλο του creative director φέτος και η πρώτη του συλλογή είναι η Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012. Ο Olivier εργάσθηκε για πέντε χρόνια στον οίκο Roberto Cavalli και το 2009 έφτασε το Παρίσι με σκοπό να αναλάβει να γίνει το δεξί χέρι του τότε head designer, Christophe Decarnin. Τα σχέδιά του μπορεί να έχουν πιο απαλές γραμμές διατηρούν πάντα όμως τον glam χαρακτήρα του οίκου.


Ο Αlistair Carr απόφοιτος του Central Saint Martins ανέλαβε τον οίκο Pringle of Scotland παίρνοντας τη θέση της Clare Waight Keller που ανέλαβε τον οίκο Chloe. O νέος σχεδιαστής φαίνεται να ταιριάζει πολύ με τον χαρακτήρα που μέχρι σήμερα έχει δείξει ο Pringle of Scotland με γραμμικά σχέδια και λιτές γραμμές.


Ο Christophe Lemaire έχει ίσως την πιο ονειρική δουλειά αφού είναι το πρόσωπο πίσω από την υψηλή αισθητική του οίκου Hermes. Πόσο μεγάλη ευθύνη, ταλέντο και σωστή αισθητική μπορεί κάποιος να έχει για να εκπροσωπήσει αυτό που είναι ο Hermes, αναρωτιέμαι όταν τον κοιτάω και σίγουρα όμοια σκέψη μοιράζεσαι κι εσύ. Ο Christophe λοιπόν παρουσίασε την δεύτερη συλλογή με την υπογραφή του για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012 με έντονα μεσογειακά στοιχεία ανάμεσα στα οποία και ελληνικές πινελιές.


Η Clare Waight Keller που ήταν στον οίκο Pringle of Scotland για αρκετά χρόνια, δούλεψε στον οίκο Ralph Lauren, Calvin Klein και Gucci ανέλαβε φέτος τον οίκο Chloe και με την πρώτη της συλλογή κέρδισε τις εντυπώσεις με την έντονη κίνηση στα ρούχα, τα παστέλ χρώματα αλλά και τις χρυσές αλυσίδες για κρόσσια στα φορέματα. Οι κριτικές μεγάλων περιοδικών σύγκριναν τη νέα συλλογή Chloe με τα σχέδια του Karl Lagerfeld.


Το σχεδιαστικό δίδυμο Opening Ceremony, Humberto Leon και Carol Lim είναι τα πρόσωπα πίσω από τον Kenzo. To δίδυμο φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του οίκου αναμειγνύνοντας τις ασιατικές επιρροές τους με τον δυτικό αέρα. Όπως γράφτηκε το show τους άρεσε πολύ στους παραβρισκόμενους και έκλεισε με το τραγούδι της Chloe Sevigny.


Ο γοητευτικός αυτός άντρας είναι το καινούριο πρόσωπο πίσω από το ιταλικό brand Trussardi. O Umit Benan λοιπόν, είναι Τούρκος στην καταγωγή και απόφοιτος του Central Saint Martins και ανέλαβε τον οίκο φέτος. Μια χρονιά χαρακτηριστική αφού ο Trussardi γιορτάζει τα 100 του χρόνια κι ο Umit δημιουργεί μία σειρά αρκετά chic με θηλυκά looks σε ανδρόγυνες γραμμές.


To όνομα Manish Arora μπορεί να σου λέει κάτι αφού ο σχεδιαστής έχει τη δική του ομώνυμη συλλογή. Παρ’ όλα αυτά φέτος αναλαμβάνει τον οίκο Paco Rabanne γεγονός που κατάφερε να αναστήσει το μύθο του και να κάνει και πάλι τους ανθρώπους των περιοδικών να ασχοληθούν μαζί του.

Read More

And More