Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Λονδίνου και στις συλλογές του επόμενου χειμώνα

Άλλη μια Fashion Week ολοκληρώθηκε, αυτή τη φορά από τη βρετανική πρωτεύουσα. Πως οραματίζονται οι designers
το στιλ για το επόμενο φθινόπωρο;

Florals αλλά και μεταλλικές λάμψεις, moody αλλά και ζωηρές αποχρώσεις, ποικιλομορφία στις υφές και πλούσιες διακοσμητικές προσθήκες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνα 2016…

BURBERRY


Για τον οίκο Burberry o Christopher Bailey εμπνεύστηκε από καλλιτέχνες, μουσικούς με ένα διαφορετικό μείγμα από σχήματα και υφές. Επικεντρώθηκε και πάλι στη στρατιωτικό παλτό που το τοποθέτησε σαν layer πάνω από πλισέ φορέματα shirt-dresses. Η κλασική καμπαρντίνα επίσης αναβαθμίστηκε με λουστρίνι για τη σεζόν φθινόπωρο 2016. Όταν θέλει να δείξει περισσότερο το δέρμα, η γυναίκα Burberry φοράει φορέματα διακοσμημένα με παγιέτες ή με floral μοτίβα.

DAVID KOMA


O David Koma παρουσίασε μια συλλογή για το χειμώνα του 2016 που ήταν τόσο ladylike όσο και cool την ίδια στιγμή. Με μια παλέτα χρωμάτων από μαύρo, μπλε και πινελιές από κόκκινο η γυναίκα David Koma τραβάει την προσοχή με κομψές και αισθησιακές σιλουέτες.

ERDEM


O Erdem Moralioglu το φθινόπωρο-χειμώνα 2016 δείχνουν διοχέτευσε το πνεύμα της παλιάς αίγλης του Χόλιγουντ με την παρουσίαση της συλλογής του στο London Fashion Week. Ρευστές σιλουέτες και μεταξωτά slip-dresses έγειραν τη συλλογή προς το 1930, αλλά τα shapes κλεψύδρας της δεκαετίας του 1940 ήταν επίσης παρόντα. Τα διακοσμητικά στοιχεία και οι υφές ήταν το κλειδί -με δαντέλα, βελούδο, μεταλλικά κρόσσια, βολάν και κεντήματα να καλύπτουν πολλά από τα looks.

JOSEPH


Αυτή ήταν μια τολμηρή συλλογή από την Louise Trotter για τον οίκο Joseph. Η σχεδιάστρια πρόσφερε τη δική της εκδοχή για το ανδρικό στιλ στις γυναίκες με loose σιλουέτες, σοφιστικέ αλλά και luxurious.

MARY KATRANTZOU


H Mary Katrantzou άνοιξε το show της για τη σεζόν Φθινόπωρο 2016 με τη δική της εκδοχή στην pencil φούστα. Στη συνέχεια ήρθαν τα εντυπωσιακά φορέματα από τούλι αρκετά από τα οποία θα μπορούσαν να βρουν το δρόμο τους προς τα Όσκαρ. Αλλά στην πραγματικότητα, ήταν τα απλά shiirt-dresses με τις έντονες διακοσμήσεις στο μπροστινό μέρος που βγήκαν νικητές.

ALEXANDER MCQUEEN


Παίζοντας με το αρσενικό και το θηλυκό, η δημιουργική διευθύντρια Sarah Burton άνοιξε το show για τον Alexander McQueen με μαύρα tailored παλτ;o κεντημένα με florals, ρολόγια και πεταλούδες για μια παιχνιδιάρικη πινελιά. Στη συνέχεια ήρθαν τα ονειρικά φορέματα με βολάν και ανοιχτούς ώμους από αιθέρια υφάσματα. Το υπόλοιπο του show έπαιξε στην αντίθεση μεταξύ ανδρικών σακακιών και καθαρών φορεμάτων.

PETER PILOTTO


To σχεδιαστικό δίδυμο Peter Pilotto και Christopher de Vos για το Φθινόπωρο / Χειμώνας 2016 εμπνεύστηκαν από τα χιονισμένα βόρεια τοπία της Ισλανδίας, παρουσιάζοντας μια συλλογή γεμάτη με παγωμένα μπλε, λασπωμένα καφέ, απαλά μπεζ και λευκά. Μοτίβα από φτέρες και abstract prints απεικονίζονταν επάνω σε φορέματα, τοπ και παλτό.

Read More

And More