Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Μιλάνου και στις κολεξιόν της επόμενης άνοιξης!

Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο μόλις ολοκληρώθηκε. Μετά από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, σειρά έχει η ιταλική πρωτεύουσα και μερικοί από τους πιο γνωστούς οίκους και σχεδιαστές. Μπορεί εμείς να ασχολούμαστε με τα στιλιστικά δρώμενα του φθινοπώρου, αλλά η μόδα και οι τάσεις προχωρούν πιο μπροστά από εμάς και μας παροτρύνουν να ανακαλύψουμε τα trends της Άνοιξης και του Καλοκαιριού για το 2018.

Πως οραματίζονται, λοιπόν, οι designers το στιλ για την ερχόμενη σεζόν; Ποιες τάσεις πρόκειται να μπουν στην ντουλάπα και το στιλ μας; Σου συγκεντρώσαμε τα looks από τους μεγαλύτερους οίκους και σου δίνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι προτείνουν και ποιες τάσεις φέρνουν δυναμικά στο προσκήνιο για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2018.


Gucci

Το animal print το είδαμε κυρίως σε πανωφόρια, αλλά και σαν detail σε αξεσουάρ. Ο Alessandro κατάφερε να το αναδείξει με floral, γούνινες λεπτομέρειες και αστέρια, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό mix & match αποτέλεσμα. Επιπλέον, ο οίκος επέλεξε κοστούμια σε ιδιαίτερα χρώματα και με περίεργα prints, καθώς και ιδιαίτερα υφάσματα, όπως το velvet. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα looks ολοκληρώθηκαν με slippers, κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις κολεξιόν του ιταλικού οίκου. Από το show δεν έλειψαν και τα πολυτελή gowns με τις διακριτικές αλλά άπειρες πιέτες και τις πέτρες που διακοσμούσαν τους ώμους.. Όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και σε αυτήν, ο οίκος κάλυψε τα κεφάλια των μοντέλων με lux κουκούλες. Τέλος, έντονη ήταν και η επιρροή από την asian κουλτούρα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα καπέλα και στα κιμονό που δημιούργησε ο οίκος.

Alberta Ferretti

Τα μοντέλα ξεκίνησαν να περπατούν στο catwalk με minimal μαγιό και beach looks σε ουδέτερα χρώματα, όπως μαύρο και καφέ. Έπειτα, η συλλογή ξεκίνησε να “μεταμορφώνεται” σε σαφάρι party, διατηρώντας τα γήινα και ουδέτερα χρώματα, προσθέτοντας δερμάτινες λεπτομέρειες και πλεκτά. Μετά από αυτά τα styles, σειρά είχαν οι παγιέτες και τα μεταλλικά στοιχεία. Τα προσέξαμε σε bronze αποχρώσεις και glam αισθητική, αλλά και σε pastel, γυρνώντας μας πίσω στα 80s και στο funky style της εποχής. Τέλος, είδαμε φορέματα και κοστούμια με feathers και με επιρροές από τα 20s.


Max Mara

Ο οίκος παραμένει πιστός στον μινιμαλισμό και στη lady like αισθητική, όπως και στα χρώματα που αγαπάει από την αρχή της σταδιοδρομίας του, δηλαδή το camel, το εκρού και το μπεζ. Φέτος αποφάσισε να “παίξει” και με το ντένιμ και να δημιουργήσει από αυτό το ύφασμα κοστούμια και ολόσωμες φόρμες, πάντα με daily chic αισθητική. Την εμφάνισή τους έκαναν τα floral αλλά και οι διακριτικές masculine ρίγες. Την τελική πινελιά έδωσαν τα δερμάτινα πέδιλα και τα retro γυαλιά ηλίου.


Fendi

Ο οίκος έδωσε βάση στις ρίγες και στα γεωμετρικά σχήματα σε έντονο χρώμα, κάτι δηλαδή που υποστηρίζει πολύ τα τελευταία χρόνια. Είδαμε τις lady like γραμμές να πρωταγωνιστούν σε κάθε σχεδόν look, τα cuts να διακοσμούν ώμους, ντεκολτέ και τις φούστες, και οι μέσες να τονίζονται με φαρδιές ζώνες. Επιπλέον, ο οίκος έδειξε την αδυναμία του στα floral και στο καρό και τα συμπεριέλαβε σε κάθε ρούχο και αξεσουάρ.


Prada

Μια συλλογή εμπνευσμένη από τον Disney και πιο συγκεκριμένα από τον Mickey Mouse. Άσπρο, μαύρο, γκρι και πινελιές του κόκκινου σε looks σε mini jackets, shorts και κάλτσες. Μερικά από τα fashion items διακοσμούνταν από σκίτσα με καρτούν, animal prints, φιόγκους και πολύτιμες πέτρες. Μια “παιδική” συλλογή που ενθουσίασε τους fashion lovers λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής της και των funky επιρροών.


Moschino

Μέσα από μια extravagant συλλογή ο οίκος κατάφερε να αποτυπώσει τη σύγχρονη, rock & roll μπαλαρίνα. Τούλι σε neon και μαύρο χρώμα, σε συνδυασμό με δερμάτινα γιλέκα και tops, fishnets καλσόν και biker boots. Ο οίκος για ακόμα μια φορά έμεινε πιστός στο γυναικείο σεξαπίλ, ακόμα και όταν πρόσθεσε στα σύνολά του athleisure κομμάτια! Επιπλέον, στη συλλογή είδαμε και gowns με butterfly effects ή floral prints με extreme όγκο ή σε στενή γραμμή, γεμάτα χρώματα.


Giorgio Armani

Ο οίκος ενθουσίασε το κοινό με τις mix & match επιλογές του και τα color block στοιχεία. Η συλλογή περιείχε athliesure κομμάτια, αλλά και κοστούμια σε masculine γραμμές συνδυασμένα με ankle boots και πέδιλα. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα metallics, το ροζ και τα παστέλ, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν οι παγιέτες και τα floral.


Etro

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και για την ερχόμενη, ο οίκος Etro παρομοίασε τα μοντέλα του με bohemian πριγκίπισσες, δείχνοντάς μας πως φαντάζεται στη γυναίκα του σήμερα. Στα πρώτα looks είδαμε έναν έντονο συνδυασμό λευκού και μεταλλικού, πάντα σε boheme αισθητική, ενώ έπειτα την εμφάνισή τους έκαναν και τα folklore prints. Παρόλο που πρόκειται για μια καλοκαιρινή συλλογή, ο οίκος εκτός από το λευκό, επέλεξε για κύρια χρώματα το μπορντό και το σκούρο πράσινο.


Roberto Cavalli

Αέρινες γραμμές σε κοστούμια και φορέματα και μια χρωματική παλέτα που περιλάμβανε μπλε, χακί, λευκό και γήινα χρώματα. Έντονα ήταν τα animal prints, οι διαφάνειες, τα pony skin καθώς και τα snake effect μοτίβα σε ρούχα και αξεσουάρ. Ο οίκος επέλεξε να συνδυάσει ακόμα και τα πιο λαμπερά gowns με point toe slippers και safari κοσμήματα.


Versace

Ο οίκος άνοιξε το catwalk με prints εμπνευσμένα από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αυτά τα prints χαρακτηρίζουν την αισθητική του οίκου από την αρχή της καριέρας του, μιας και τα λάνσαρε ο Gianni Versace τη δεκαετία του 90. Αυτό το catwalk ήταν αφιερωμένο στο σχεδιαστή, μιας και φέτος κλείνει 20 χρόνια από το θάνατό του. Τα πιο διάσημα μοντέλα από τα 90s όπως και τα it models του τώρα, έδωσαν ραντεβού πάνω στην πασαρέλα και παρουσίασαν μια ποικιλόμορφη συλλογή που περιείχε chic looks, athleisure σύνολα, animal prints, pop art στοιχεία, δέρμα, ντένιμ και girly pastel.


Missoni

Αιθέριες υπάρξεις και αέρινες γραμμές σε μια συλλογή εμπνευσμένη από τα 70s. Pop art στοιχεία, χρωματιστές ρίγες, ελαφριές πλέξεις σε μαγιό, φουλάρια και φορέματα, είναι μερικά στοιχεία που ο οίκος συνεχίζει να λανσάρει. Επιπλέον, την προσοχή μας τράβηξαν τα διάφανα φορέματα που μας έπεισαν ότι η naked τάση θα είναι must και του χρόνου.


Marni

Ένας ακόμα οίκος φαίνεται να υποστηρίζει το mix & match και τα color block. Μια συλλογή από τον οίκο Marni χωρίς όρια, αλλά με πολλή φαντασία και σούπερ αισθητική. Τα lux υφάσματα όπως γούνα και μεταξωτό σατέν δημιούργησαν το φίνο αποτέλεσμα που βλέπουμε.


Dolce & Gabbana

Ο οίκος παραμένει πιστός στην ποικιλομορφία που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια και μας διδάσκει πως η μόδα θέλει φαντασία. Ιδιαίτερα prints, από pop art, floral, poker, animal prints και έντονα χρώματα σχηματίζουν μια συλλογή παύλα σήμα κατατεθέν για την επόμενη σεζόν. Πάντα με χαρακτηριστικό το σεξαπίλ και τις sicilian επιρροές, ο οίκος κατάφερε να ενθουσιάσει τους πάντες.

Read More

And More