Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Παρισιού και στις κολεξιόν της επόμενης άνοιξης! (Part 2)

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι ολοκληρώθηκε μόλις εχθές. Η γαλλική πρωτεύουσα ήταν ο τελευταίος σταθμός, μιας και πιο πριν είχε προηγηθεί η Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Λονδίνο. Ήδη σου έχω παρουσιάσει τι έδειξαν οι οίκοι και οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές στις συγκεκριμένες πόλεις και ήδη ασχοληθήκαμε με το πρώτο μέρος του Paris Fashion Week. Όπως σου είχα υποσχεθεί, λοιπόν, θα ακολουθούσε και δεύτερο μέρος. Και ιδού…

Ενώ εσύ κοιτάς τι θα φορέσεις και πως θα “χτίσεις” τα φθινοπωρινά ή και χειμερινά σου σύνολα, ο κόσμος της μόδας ασχολείται με τα looks της επόμενης σεζόν. Δηλαδή αυτά που θα μας απασχολήσουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018. Μετακινήσου προς τα κάτω, λοιπόν, και δες τις προτάσεις των designers και των οίκων για την επόμενη σεζόν!


Celine

Αέρινες γραμμές και tuxedo που απαρτίζονταν από παντελόνι και σακάκι ή από πανωφόρι και φούστα. Όλα τα looks ήταν oversized. Από τα daily μέχρι τα βραδινά. Οι αποχρώσεις ήταν κυρίως ουδέτερες αλλά είδαμε και κάποια color block μοτίβα. Ο οίκος υπέκυψε στην athleisure τάση και πρότεινε oversized sporty jackets και παντελόνες στο ίδιο ύφος. Εκτός από τη μονοχρωμία που λανσάρει ο οίκος, την εμφάνισή τους έκαναν και τα γραμμικά prints, οι snake effect λεπτομέρειες και τα σχέδια εμπνευσμένα από τη ρωμαϊκή εποχή.


Valentino

Πάντα με χαρακτηριστικό την girly αισθητική, οίκος δημιούργησε σύνολα με athleisure πινελιές και glam επιρροές. Είδαμε αντιανεμικά τζάκετ συνδυασμένα με σορτς, balloon φορέματα, floral, βολάν, αλλά και maxi αέρινα gowns. Επιπλέον, χαρακτηριστικό της συλλογής ήταν τα polka dots, αλλά και οι πολύτιμες πέτρες που διακοσμούσαν τα ρούχα. Όσον αφορά στα χρώματα είδαμε παστέλ αλλά και έντονες αποχρώσεις.


John Galliano

Ο σχεδιαστής φέρνει στο προσκήνιο τις διαφάνειες και τα μεταξωτά ρούχα που παραπέμπουν σε lingerie. Επιπλέον, ήταν έντονο το masculine στοιχείο καθώς είδαμε αυστηρά tuxedo με βολάν τα οποία ερχόντουσαν σε αντιπαράθεση με τα midi princess style φορέματα. Ο Galliano έπαιξε με τις ασπρόμαυρες αντιθέσεις, τα παστέλ και τις fluo πινελιές.


Stella McCartney

Η σχεδιάστρια μας έχει συνηθίσει στα ουδέτερα και γήινα χρώματα και δεν τα παράβλεψε από τη συγκεκριμένη συλλογή. Το αξεισημείωτο είναι που επέλεξε να προσθέσει στην κολεξιόν έντονα pop art prints σε fluo χρώματα και ντένιμ σε αποχρώσεις όπως μπλε, κίτρινο, πράσινο. Η ίδια μένει πιστή στις loose γραμμές και πέρα από την κομψή αισθητική, αποφάσισε να λανσάρει και την athleisure urban τάση.


Giambattista Valli

Ο οίκος αγαπάει τα oversized βολάν, αλλά και τις αέρινες γραμμές. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι συνδύαζε τα φαρδιά φορέματα και looks με crop αμάνικα πλεκτά από πάνω, προσφέροντας ιδιαίτερο preppy αποτέλεσμα. Σε prints επέλεξε ρίγες και φλοράλ σε διάφανα υφάσματα και μεταξωτές υφές.


Hermes

Ο οίκος έδειξε έντονα την προτίμησή του στο καρό. Καρό σε κάθε στιλ και σε κάθε χρώμα. Το συνδύασε κυρίως με suede ή αέρινα υφάσματα, εξαφανίζοντας έτσι το “χειμερινό του χαρακτήρα”. Από την κολεξιόν δεν έλειψαν τα ουδέτερα χρώματα, αλλά και το έντονο πορτοκαλί και πράσινο. Τέλος, προσέξαμε ιδιαίτερα floral μοτίβα αποτυπωμένα σε μετάξι και τις κλασικές αλυσίδες σε print που μπλέκονταν με τα λουλούδια.


Alexander McQueen

Ο οίκος άνοιξε το show με αέρινα διάφανα φορέματα διακοσμημένα με βολάν. Έπειτα στο catwalk περπάτησαν τα μοντέλα με looks εμπνευσμένα από την rock & roll κουλτούρα, τη σκοτσέζικη αισθητική και με επιρροές από το Moulin Rouge. Εκτός από το καρό που είχε την τιμητική του, είδαμε παστέλ χρώματα, τρουξ, δέρμα και μεταλλικές υφές.


Chanel

Από τη κολεξιόν δεν θα μπορούσε να λείπει το tweed μιας και είναι σήμα κατατεθέν του οίκου από την αρχή της “καριέρας” του. Φέτος συνδυάστηκε με καρό και δερμάτινες λεπτομέρειες, κάτι που έκανε αυτό το κλασικό texture ακόμα πιο μοντέρνο. Το αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη συλλογή είναι τα plastic αξεσουάρ, όπως οι διάφανες μπότες και τα καπέλα που προσέφεραν μια athleisure πινελιά στο αποτέλεσμα.


Miu Miu

Ο οίκος λανσάρει ένα preppy look εμπνευσμένο από τα γαλλικά κολέγια. Στη συλλογή είδαμε καρό, δαντέλες και πλεκτά τοπ συνδυασμένα με σορτς και κάλτσες. Το πρωτοποριακό ήταν το layering που τόλμησε στο οποίο συνδύασε πολλά υφάσματα και textures, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο με ένα “ακανόνιστο” styling αλλά σούπερ ενημερωμένο. Μερικά από τα fashion items είχαν πάνω τους πολύτιμες πέτρες, όπως τα παλτό και τα παπούτσια.


Louis Vuitton

Ο Nicolas Ghesquière, σχεδιαστής του οίκου, μας εντυπωσίασε με τα μπαρόκ floral μοτίβα που αποτύπωσε σε military jackets, τις αέρινες γραμμές και τα athleisure κομμάτια που συνόδευαν μερικά από τα πιο κομψά σύνολα. Επιπλέον, ο οίκος έμεινε πιστός στις παγιέτες και στα μεταλλικά κρόσσια που διακοσμούσαν τα glam φορέματα σε μίνι ή μίντι γραμμή. Ο Nicolas δημιούργησε βολάν από σταθερά υφάσματα, κάνοντας έτσι ρούχα με έντονους κυματισμούς, και total looks με ρίγες.

Read More

And More